mașină de spălat rufe

La ce temperatură să speli rufele în funcție de tipul lor

mașină de spălat rufe

Spălarea rufelor nu este întocmai atât de ușoară precum poate părea, mai ales dacă îți dorești să obții rufe la fel de curate precum atunci când erau noi. Dacă nu ai o mașină de spălat performantă, cu tehnologii de ultimă generație, care să stabilească singură parametrii optimi de spălare, de la cantitatea de apă la cea de detergent sau, de ce nu, chiar temperatura, atunci toate aceste responsabilități îți revin ție.

Astfel, în acest sens ai două opțiuni: fie alegi din oferta noastră o mașină de spălat rufe de ultimă generație care te va ajuta să obții mereu rezultate excelente, fie te documentezi cât mai bine pentru a folosi parametrii optimi pentru spălarea corectă a rufelor în funcție de tipul lor.

Pentru că sunt multe persoane care dețin mașini de spălat rufe obișnuite, și nu foarte performante așa cum noi recomandăm, am decis să vorbim despre temperaturile optime pentru spălarea rufelor în funcție de tipul lor.

Dacă și tu ai mari dileme în ceea ce privește stabilirea temperaturilor corecte pentru a spăla diferite tipuri de rufe, atunci acest articol te va ajuta să faci cele mai bune alegeri. Iată care sunt sfaturile pe care ți le-am pregătit:

Temperatura ideală de spălare a rufelor în funcție de tipul lor

Temperatura ideală de spălare a rufelor

După cum bine știi, fiecare producător recomandă o temperatură de spălare a rufelor în funcție de tipul lor. Cel mai adesea, temperatura recomandată pentru spălarea rufelor este indicată pe eticheta acestora. Doar că informațiile de pe eticheta se pot șterge după numeroase spălări, iar dacă etichetele au fost îndepărtate și pierdute, cel mai probabil vei uita recomandările producătorului.

De aceea, în acest articol am decis să îți prezentăm ce temperaturi să folosești pentru spălarea mai multor tipuri de rufe. Acestea sunt:

  • Temperatura de 30° se folosește în special în cazul hainelor sensibile, recomandându-se ca acestea să fie spălate cu apă rece, dat fiind faptul că ar putea avea de suferit dacă ar fi supuse unor temperaturi mai ridicate. De asemenea, pentru spălarea materialelor colorate, așa cum este lâna sau mătasea, se recomandă adesea apa rece de 30°. Încălțămintea se spală, la rândul său, tot la o temperatură de cel mult 30°.
  • Temperatura de 40° este probabil cel mai frecvent folosită pentru spălarea rufelor. Este o apă călduță care protejează hainele sensibile și totodată nu cauzează daune. Cel mai adesea, temperatura de 40° este folosită pentru spălarea rufelor din bumbac dar și pentru alte materiale sintetice care nu suportă temperaturi mai mari;
  • Temperatura de 60° poate fi folosită, de asemenea, pentru rufele sensibile ce nu suportă o temperatură mai mare de atât, însă care necesită o cât mai bună curățare. De asemenea, temperatura de 60° este recomandată cel mai adesea pentru rufele în diferite nuanțe pale;
  • Temperatura de 90° implică o spălare cu apă fierbinte ce poate fi aplicată doar în cazul rufelor care rezistă la fierbere. În general, țesăturile albe realizate din bumbac și in pot fi spălate folosind astfel de temperaturi înalte;

De ce să speli rufele folosind temperaturi scăzute?

Fiecare temperatură prezintă atât avantaje cât și dezavantaje în timpul spălării. De exemplu, spălarea rufelor cu apa rece poate oferi rezultate excelente, mai ales datorită detergenților tot mai performanți din ultima vreme.

În plus, apa rece păstrează mult mai bine rufele pe termen lung, garantează economii deoarece nu mai necesită încălzirea apei și totodată prezintă numeroase avantaje pentru mediul înconjurător.

Când trebuie să speli folosind o temperatură de peste 60°

Dat fiind faptul că spălarea cu apă rece prezintă atât de multe beneficii, te poți întreba când ar trebui să speli folosind temperaturi mai înalte de 60°. Ei bine, poți folosi temperaturile înalte atunci când hainele sunt foarte murdare precum și atunci când etichetele rufelor recomandă spălarea la temperaturi ridicate.

Importanța alegerii unei mașini de spălat performante pentru rezultate pe măsură

Așa cum spuneam, este foarte important să beneficiezi de performanțele unei mașini de spălat de top, astfel încât să poți obține și rezultate pe măsură. Astfel, te invităm să descoperi oferta Demax și cu siguranță te vor încânta multe modele cu tehnologii de ultimă generație. Acestea beneficiază de suportul inteligenței artificiale pentru a putea seta cu exactitate cele mai bune condiții de spălare a rufelor, iar astfel acestea vor arăta mereu ca noi.

oferta-masini-de-spalat-demax
Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Sfaturi pentru spălarea încălțămintei la mașina de spălat - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*