aspirator

Cum să alegi cel mai bun aspirator

Aspiratorul este cel mai util aparat electrocasnic folosit în timpul curățeniei, iar fără el cu siguranță ne-ar fi mult mai greu să obținem o locuință perfect curată și igienizată. Prin urmare, atunci când îți cumperi un astfel de aparat, trebuie să te asiguri că faci cea mai bună alegere.

Cu cât îți cumperi un aspirator mai performant, cu atât curățenia va fi mai ușor de făcut. Iar pentru că în oferta Demax vei găsi cele mai bune aspiratoare, iar orice alegere vei face va fi una inspirată, am decis să îți oferim câteva sfaturi pentru alegerea aspiratorului.

Astfel, dacă și tu îți propui achiziționarea unui nou aspirator și îți dorești să faci o alegere cât mai reușită, alegând cel mai bun aspirator, atunci sfaturile din următoarele rânduri te vor ajuta să îți îndeplinești obiectivul. 

Caracteristicile pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi un aspirator

Dacă îți propui achiziționarea unui aspirator de înaltă performanță, cu siguranță nu trebuie să alegi orice model care îți apare în cale, ci dimpotrivă. Încearcă pe cât de mult posibil să ai în vedere cât mai multe caracteristici, astfel încât să te asiguri în cele mai mici detalii că vei face o alegere cât mai inspirată.

Cu toate acestea, cel mai probabil nu cunoști care sunt aspectele cheie pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când faci o astfel de achiziție, iar în acest sens ne-am decis să îți oferim câteva sfaturi utile. Iată așadar care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi aspiratorul:

Tipul aspiratorului

Un prim aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere înainte de a-ți cumpăra un aspirator este întocmai tipul acestuia. Iar asta deoarece există o multitudine de tipuri de aspiratoare din care poți alege, așa că va trebui să te documentezi cât mai bine, întocmai pentru a putea face o alegere cât mai adecvată pentru tine. 

Aspiratoarele pot fi cu sau fără sac, cu filtrare cu apă și cu spălare, portabile sau de mână, verticale sau chiar cu aburi. Prin urmare, va trebui să stabilești care sunt așteptările pe care le ai de la noul tău aspirator, întocmai pentru a putea alege tipul de aspirator ce se va ridica la nivelul așteptărilor și nevoilor tale.

Fiecare tip de aspirator prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, iar astfel va trebui să analizezi foarte detaliat toate aceste detalii, întocmai pentru a putea face alegerea mult dorită.

aspirator

Putere

Chiar dacă reprezintă un detaliu foarte important, puterea aspiratorului reprezintă totodată unul dintre aspectele care provoacă cel mai adesea diferite dileme. Iar asta deoarece puterea aspiratorului, menționată în lista de specificații, nu exprimă neapărat eficiența lui în timpul aspirării, ci mai degrabă consumul. Astfel, ai putea da greș alegând un aspirator cu putere mare, crezând că este totodată și performant, însă aspiratorul ales să te dezamăgească.

Ar trebui să ai în vedere, în schimb, puterea de aspirare, deoarece aceasta este mult mai relevantă în vederea unei performanțe remarcabile de aspirare.

Capacitate

Un alt detaliu ce nu ar trebui să îți scape din vedere atunci când îți cumperi aspiratorul este capacitatea de stocare a mizeriei aspirate pe care acesta o prezintă. Sigur nu îți dorești să faci pauze frecvente pentru a goli aspiratorul, iar asta deoarece în acest caz curățenia ar dura o veșnicie. De aceea ar trebui să alegi un aspirator cu o capacitate de colectare a prafului cât mai generoasă, întocmai să nu fie necesară îndepărtarea sa prea des.

Capacitatea de colectare a prafului se măsoară în litri, iar cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Te invităm să descoperi oferta Demax de aspiratoare cu capacitate mare de colectare și să alegi aspiratorul cu ajutorul căruia vei putea aspira murdăria din întreaga locuință, fără pauză.

Nivelul de zgomot

Știm cu toții cât de gălăgioase pot fi aspiratoarele, mai ales dacă este vorba despre un model mai puțin performant. În acest sens, ai putea avea în vedere aspiratoarele silențioase pe care noi ți le punem la dispoziție. Nivelul de zgomot produs de aspiratoarele din oferta noastră este foarte redus, așa că sigur nu va apărea deranjul și disconfortul în timpul curățeniei.

Sfatul nostru este să alegi un aspirator ce produce un nivel de zgomot mai mic de 70 dB.

Sistemul de filtrare

Sistemul de filtrare al aspiratorului ales reprezintă un factor de o importanță imensă, de care ar trebui să ții cont neapărat atunci când cumperi un astfel de aparat. Iar asta deoarece sigur îți propui ca aspiratorul achiziționat să colecteze cât mai bine praful și mizeria și să nu-l împrăștie înapoi prin încăpere. 

Prin urmare, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui aspirator cu sistem de filtrare HEPA. Acesta va aspira excelent particulele de praf și le va înmagazina în recipientul de colectare. Astfel, vei evita alergiile ce apar, de regulă, în urma aspirării folosind un aspirator mai puțin performant.

Suprafețele pe care dorești să le aspiri

Aspiratoarele pot fi concepute în mod special pentru aspirarea anumitor tipuri de suprafețe, caz în care va oferi cel mai înalt randament. Astfel, dacă în locuința ta predomină un anumit tip de suprafețe, așa cum sunt covoarele, atunci ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui aspirator special conceput pentru aspirarea acelui tip de suprafețe.

Ține cont și de acest detaliu, iar aspiratorul achiziționat sigur nu te va dezamăgi!

Greutate și dimensiuni

În final, greutatea și dimensiunile ar putea reprezenta un alt criteriu pe care să îl ai în vedere atunci când îți cumperi un nou aspirator. Iar asta deoarece trebuie să te gândești la locul de depozitare al aspiratorului și sigur îți dorești să îi găsești cu ușurință locul de depozitare și să ocupe cât mai puțin spațiu.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi un nou aspirator. Iar dacă vrei să mergi la sigur și să alegi un model care să nu te dezamăgească, atunci ar trebui să ai în vedere aspiratoarele din oferta Demax!

oferta-aspiratoare-demax
Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: De ce ai nevoie de un aspirator cu spălare - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*