masina de spalat vase

Mituri despre mașina de spălat vase pe care trebuie să le ignori

Spălarea vaselor nu este cea mai îndrăgită activitate ci dimpotrivă, toată lumea va fugi de ea. Cu toate acestea, cineva trebuie să facă și asta, chiar dacă nu va fi fericit de această sarcină. Poți evita însă astfel de momente neplăcute, achiziționând o mașină de spălat vase.

Este un aparat electrocasnic ce se va dovedi a fi foarte practic, ajutându-te să speli vasele cu un minim de efort. Dar dacă nu ai mai folosit o mașină de spălat vase până acum, este foarte probabil să nu fii sigur dacă merită să cumperi un astfel de aparat.

Iar dacă te-ai lovit de numeroasele mituri care circulă pe internet despre mașinile de spălat vase, cel mai probabil că excluzi în totalitate această achiziție.

Te întrebi dacă îți încap vasele de mari dimensiuni în mașina de spălat vase? Dacă vor fi curățate eficient tacâmurile chiar și atunci când au urme uleioase pe ele? Ori te îngrijorează consumul unei mașini de spălat vase?

Găsești mai multe informații utile despre mașinile de spălat vase în rândurile imediat următoare. Iată ce ar trebui să ai în vedere numaidecât:

Eficiența mașinilor de spălat vase nu este foarte mare

Sunt multe voci care spun despre mașinile de spălat vase că nu reușesc să obțină rezultate la fel de bune precum spălarea manuală a acestora. Să fie oare adevărat? Ei bine, nu este deloc așa. Mașinile de spălat vase folosesc apă foarte fierbinte, iar astfel toate urmele de murdărie și de grăsimi vor fi îndepărtate cu ușurință. Mai mult decât atât, vor fi perfect igienizate, ceea ce nu poți face atunci când speli vasele manual.

Oalele mari nu încap în mașina de spălat vase

Iată încă un mit fals. În mașinile de spălat vase vei putea pune și vase de mari dimensiuni fără nici o problemă. Iar asta deoarece sunt niște aparate încăpătoare care îți permit să speli toate vasele folosite pentru gătit. De asemenea, sertarele reglabile îți permit să obții cât mai spațiu pentru a putea introduce astfel vase de diferite dimensiuni.

Biberoanele nu pot fi spălate în mașina de spălat vase

Ai vrea să folosești mașina de spălat vase pentru a curăța biberoanele celui mic, dar te temi că nu este igienic? Gândește-te că apa fierbinte ucide 99,9% dintre microorganisme, iar asta înseamnă că biberoanele pot fi sterilizate în cele mai sigure condiții.

Urmele de ulei nu sunt curățate de mașina de spălat vase

Mai sunt și mituri conform cărora petele de ulei nu sunt curățate de mașina de spălat vase. Ei bine, este de asemenea o altă informație falsă. Așa cum spuneam, mașina de spălat vase poate folosi apa la temperaturi înalte, întocmai pentru ca grăsimea să fie curățată cu ușurință.

Toate vasele și tacâmurile trebuie clătite înainte de a fi puse la spălat

Se crede că toată vesela ar trebui spălată înainte de a fi pusă la spălat. Ei bine, nu este chiar așa. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi resturile alimentare, nu să speli vasele pe care le pui în mașină.

Trebuie să aștepți prea mult timp pentru curățarea vaselor

La fel precum mașinile de spălat rufe și mașinile de spălat vase au un program de spălare vase. Asta înseamnă că nu va trebui să aștepți prea mult timp pentru ca vasele să fie curățate. Totuși, vei alege programul în funcție și de gradul de murdărie.

Mașina de spălat vase ocupă mult spațiu în bucătărie

Ai putea crede că mașinile de spălat vase sunt foarte voluminoase, iar dacă ai o bucătărie mică, nu îi vei putea găsi locul. Ei bine, află că este un alt mit fals! În general, mașinile de spălat vase nu sunt mai late de 60 de centimetri. În plus, pot fi incorporate în mobilierul de bucătărie. Drept urmare, sigur spațiul nu va fi o problemă.

Consumul mașinilor de spălat vase este foarte mare

Poate că nu vrei o mașină de spălat vase deoarece îți este frică de consumul pe care aceasta l-ar putea avea. Dacă îți este frică de consumul de apă sau curent al mașinii de spălat vase, află că aceste aparate nu consumă așa mult precum crezi. Ba chiar sunt și programe ECO ce îți garantează un consum foarte redus, programe pe care ar trebui să le folosești și tu numaidecât.

Dacă are loc o pană de curent, va trebui să speli vasele manual

O pană de curent se poate întâmpla oricând, chiar și atunci când mașina de spălat vase funcționează. Asta nu înseamnă că va trebui să te ocupi personal de spălarea vaselor. Dimpotrivă! Acesta va continua ciclul de spălare imediat ce curentul va reveni.

Trebuie să încarci la maxim mașina de spălat vase pentru a o putea utiliza

Chiar dacă nu ai foarte multe vase de spălat, asta nu înseamnă că nu poți folosi mașina de spălat vase. Majoritatea mașinilor de spălat au în dotare o funcție de încărcare pe jumătate, caz în care va fi consumată o cantitate mai mică de apă precum și mai puțină energie electrică.

Acestea sunt cele mai comune mituri despre mașina de spălat vase. Care sunt miturile de care te-ai lovit tu, de-a lungul timpului? Te-am convins că merită să cumperi o mașină de spălat vase? Ar trebui să o comanzi de pe site-ul nostru!

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*