Cum îmbunătățești autonomia bateriei unei trotinete electrice

Trotinetele electrice sunt minunate, deoarece ne ajută să ne deplasăm mult mai ușor la locul de muncă, la cumpărături, sau către orice altă destinație. În plus, plimbările folosind trotineta electrică sunt foarte relaxante și distractive.

Dar, trebuie să recunoaștem că trotinetele electrice nu sunt însă perfecte. Sigur, există multe avantaje pe care ni le oferă, iar pe cele mai importante le poți descoperi în acest articol, dar există și un dezavantaj: autonomia.

În general, motoarele electrice au o autonomie destul de redusă. Sunt însă la început de drum, așa că trebuie să fim înțelegători. Asta mai ales datorită faptului că progresele pot fi deja observate.

Producătorii de vehicule electrice obțin performanțe din ce în ce mai bune din punct de vedere al autonomiei, ceea ce reprezintă un motiv de optimism. Cu toții observăm faptul că vehiculele electrice pot parcurge distanțe din ce în ce mai mari cu o singură încărcare, iar acesta este un avantaj major.

În prezent, trotinetele electrice au o autonomie de aproximativ 20-30 km, însă sigur vei găsi și excepții. Mai mult decât atât, există posibilitatea de a îmbunătăți această autonomie. Trebuie doar să pui în practică anumite trucuri. Iar despre aceste trucuri ne-am propus să discutăm și noi în rândurile următoare.

Iată cum poți îmbunătăți autonomia unei trotinete electrice:

Alege un model potrivit nevoilor tale

Autonomia unei trotinete electrice poate fi îmbunătățită, dar nu poți face minuni. De aceea, înainte de toate ar trebui să te asiguri că îți cumperi trotineta potrivită nevoilor tale.

De exemplu, ar trebui să te asiguri că trotineta electrică pe care o comanzi corespunde greutății tale. Dacă ești mai greu decât greutatea maximă suportată de aceasta, cel mai probabil că autonomia va avea de suferit.

De asemenea, încearcă să reduci cât mai mult cu putință greutatea pe care trotineta electrică trebuie să o care. Nu lua cu tine lucrurile de care nu ai nevoie, iar dacă trotineta are anumite accesorii pe care nu le folosești și care pot fi îndepărtate, nu ezita să o faci.

Sunt o mulțime de modele de trotinete electrice, cu diferite specificații, așa că oferă cât mai multă atenție specificațiilor. În oferta magazinului nostru găsești o mulțime de modele, așa că sigur printre ele se află și trotineta perfectă pentru tine.

Nu solicita trotineta mai mult decât poate duce

Distracția și adrenalina reprezintă caracteristici reprezentative ale mersului cu trotineta, însă asta nu înseamnă că ar trebui să faci un abuz. Nu încerca să circuli cu o viteză mai mare decât limita impusă de producător și totodată încearcă să eviți traseele dificile, așa cum sunt cele cu pante foarte abrupte.

Cu cât trotineta va fi mai solicitată, cu atât mai mult va scădea și autonomia. Iar asta sigur nu îți dorești.

Asigură-te că roțile sunt bine umflate

Așa cum crește consumul unui autovehicul atunci când circulă cu roțile dezumflate, la fel de mult vor avea de suferit și trotinetele electrice în astfel de situații. Drept urmare, asigură-te cel puțin din când în când că presiunea din roțile trotinetei este la un nivel optim.

În acest sens, vei avea parte de plimbări plăcute și, bineînțeles, de o autonomie cât mai generoasă.

Nu folosi dotările electrice atunci când nu sunt necesare

Pentru a avea parte de călătorii cât mai îndelungate, trebuie să faci economie. Acest lucru îl poți face renunțând la anumite funcționalități electrice. De exemplu, nu folosi luminile decât atunci când circuli printre mașini, indiferent de momentul zilei. Vei fi în acest mai vizibil în trafic.

În schimb, atunci când te plimbi prin parc, cel mai probabil că nu vei avea nevoie să folosești luminile.

Adaugă o baterie mai bună sau, de ce nu, o baterie în plus

Înainte de toate, ar trebui să știi că o astfel de intervenție te va face să pierzi garanția trotinetei electrice și totodată poate produce defecțiuni, dacă nu este realizată de către o persoană pricepută.

Totuși, de departe cel mai bun mod de a obține o autonomie mai generoasă de la trotineta electrică este să adaugi o baterie mai bună sau chiar o baterie în plus. Sigur, există atât costuri cât și riscuri, însă rezultatul final sigur te va bucura.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante măsuri pe care le poți lua pentru îmbunătățirea autonomiei trotinetei tale electrice. Încearcă-le și sigur vei obține rezultatul scontat.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*