mituri despre bicicletele electrice (2)

Mituri despre bicicletele electrice

Dată fiind popularitatea de care bicicletele electrice beneficiază în ultimul timp, o mulțime de mituri au apărut în legătură cu acestea. Iar marea lor majoritate sunt false! De aceea, în acest articol ne-am propus să vorbim despre principalele mituri ce vizează bicicletele electrice.

Bicicletele electrice sunt dificil de îngrijit

Nu puține sunt persoanele care cred despre bicicletele electrice faptul că sunt greu de îngrijit. Ei bine, nimic mai greșit. Să nu uităm că o bicicletă electrică are, la bază, o bicicletă normală, deci un sistem destul de simplu ce include roțile, pedalele și transmisia. Chiar dacă bicicletele electrice sunt dotate cu motor si baterie, acestea sunt la rândul lor foarte ușor și mai ales ieftin de întreținut.

Putem spune chiar că o bicicletă electrică este la fel de ușor de întreținut precum o bicicletă convențională. Drept urmare, nu ar trebui să îți faci griji din acest punct de vedere.

Nu te mai poți deplasa atunci când rămâi fără baterie

Bicicletele electrice nu sunt absolut dependente de motorul și acumulatorul din dotare. Drept urmare, chiar dacă rămâi fără energie în acumulator, te poți deplasa mai departe folosind bicicleta în mod obișnuit, cu ajutorul pedalelor. Totuși, de remarcat este și faptul că bicicletele electrice vin acum cu acumulatori din ce în ce mai generoși, ce oferă autonomii îndelungate, iar astfel șansele ca bateria să se descarce scad în mod considerabil.

Poți cumpăra o bicicletă electrică cu autonomie mare din oferta magazinului nostru!

Mersul pe o bicicletă electrică nu te ajută să fii mai sănătos

Doar pentru că bicicletele electrice sunt dotate cu un motor ce facilitează deplasarea, asta nu înseamnă că te vei lăsa mereu în baza sa. Ai libertatea de a folosi oricând pedalele, pentru a te plimba cu bicicleta în mod obișnuit. Vei face mișcare, ceea ce se poate traduce prin mai mult sport, deci și un stil de viață mai sănătos.

În schimb, o bicicletă electrică este mai puțin obositoare. Te poți folosi de ajutorul motorului la dealuri, pentru a pedala mai mult apoi pe teren drept. Iar în acest mod vei face chiar mai mult sport decât în mod obișnuit.

Bicicletele electrice poluează

Nimic mai fals. Sigur, prezența bateriilor în dotarea bicicletelor electrice poate ridica semne de întrebare. Asta nu înseamnă însă că bicicletele electrice nu sunt bune pentru mediu. Cu toate acestea, mersul folosind o bicicletă electrică trebuie privit și din altă perspectivă.

Folosind o bicicletă electrică, vei renunța la combustibilii clasici, mașina rămânând în parcare. Iar după ce vei descoperi numeroasele avantaje oferite de bicicletele electrice, fără dar sau poate o vei folosi ori de câte ori vei avea ocazia. Bicicletele electrice au emisii zero, așa că vei fi prietenos cu mediul înconjurător, ceea ce înseamnă că avem încă un mit fals.

Dacă plouă, nu poți folosi bicicleta electrică

Poate că electricitatea nu face echipă bună cu ploaia, însă asta nu înseamnă că nu te poți plimba cu bicicleta electrică prin ploaie. Acestea au fost concepute pentru a putea fi folosite pe orice tip de vreme, fie ea bună sau rea. În general, bateriile bicicletelor electrice sunt protejate cu o caroserie prin care apa nu poate pătrunde, așa că nu există motive de îngrijorare.

Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai populare mituri despre bicicletele electrice. Tu cu ce mituri te-ai confruntat până acum? Spune-ne în secțiunea de comentarii!

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*