Rabla pentru electrocasnice 2021

Programul Rabla pentru electrocasnice, finantat de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), are ca scop inlocuirea echipamentelor electronice si electrocasnice vechi si/sau ineficiente din punct de vedere energetic, prin oferirea de vouchere constand in reduceri financiare in functie de tipul de produs pe care doresti sa il achizitionezi.

Incepand de vineri, 14 mai 2021, s-a lansat prima etapa de obtinere a voucherelor pentru solicitantii perosane fizice, in vederea achizitionarii de aparate frigorifice, masini de spalat rufe si masini de spalat vase. Din data de 21 Mai se vor putea genera vucherele electronice din conturile solicitantilor. Dupa generare, acestea se vor putea utiliza pentru achizitionarea produselor participante la campanie.

Ce tip produse poti achizitiona in cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021?

Produsele eligibile in cadrul Programului sunt urmatoarele:

– masini de spalat rufe/vase, uscatoare de rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, televizoare, aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile;

– aspiratoare, laptopuri si tablete.

Care este valoarea voucherelor oferite in functie de tipul produsului pe care doresti sa il achizitionezi?

Cuantumul voucherelor oferite in cadrul Programului este:

a) 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C;

b) 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D;

c) 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;

d) 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E;

e) 400 de lei pentru televizoare avand cel putin noua clasa energetica E;

f) 400 de lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;

g) 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

h) 500 de lei pentru laptopuri;

i) 300 de lei pentru tablete.

Dupa cum se poate observa, o conditie obligatorie ce trebuie indeplinita in momentul achizitionarii produsului nou este aceea de a respecta prevederea referitoare la clasa energetica noua.

Este important de mentionat faptul ca, din data de 1 martie 2021, produsele din categoria aparate frigorifice, masini de spalat si televizoare, au o noua clasificare in ceea ce priveste eficienta energetica. Daca pana la aeasta data, scara pentru clasa energetica a acestor tipuri de produse era de la A+++ / D, in prezent, in conformitate cu noile norme ale Uniunii Europene, clasa energetica este scalata de la A / G (A, insemnand clasa cea mai inalta din punct de vedere enegetic, iar G fiind clasa cea mai putin eficienta din punct de vedere energetic).

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia de un voucher in cadrul Programului?

Pentru a fi beneficiar in cadrul Programului trebuie sa ai varsta de minim 18 ani impliniti la data inscrierii, sa ai domiciliul in Romania si sa nu figurezi cu datorii la bugetul de stat si la bugetul local.

De asemenea, in momentul achizitionarii unui EEE eligibil (echipament electric si electronic) va trebui sa predai la schimb un DEEE (deseu de echipament electric si electronic) echivalent complet. Schimbul se face in sistem 1:1, la adresa mentionata, iar predarea echipamentului vechi se va face in momentul livrarii celui nou-achizitionat sau se va putea duce direct intr-un magazin fizic.

Prin exceptie, in schimbul achizitionarii masinilor de spalat vase avand clasa energetica cel putin D, precum si a uscatoarelor de rufe cu clasa de eficienta energetica veche cel putin A++, se poate preda oricare dintre echipamentele electrice si electronice din categoria celor eligibile.

De asemenea, in schimbul achizitionarii unui laptop sau a unei tablete, se va preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrala si monitor, fie un alt echipament din categoria celor eligibile.

Ce trebuie sa faci pentru a te inscrie in Program si pentru a obtine un voucher?

Pentru a te inscrie in Program si pentru a beneficia de un voucher, trebuie sa accesezi linkul https://electrocasnice.afm.ro/b/, sa apesi butonul de inscriere  beneficiar si sa creezi un cont cu datele solicitate.

Dupa crearea contului, va trebui sa te autentifici cu adresa de e-mail si parola pe care ai setat-o, iar mai apoi va trebui sa incarci in contul tau, in sectiunea „Profil”, o copia actului tau de identitate si o declaratie pe proprie raspundere semnata si scanata – aceasta declaratie se va genera automat prin apasarea butonului „Tipareste declaratie”.

Dupa incarcarea documentelor solicitate in aplicatie si dupa validarea acestora, vei primi un SMS cu rezultatul procesarii.

Privitor la generarea voucherelor, aceasta procedura se va realiza din meniul situat in partea stanga sus al aplicatiei, prin selectarea optiunii ”Genereaza voucher”. Vei fi redirectionat catre o pagina unde poti selecta tipul de voucher. Voucherul generat va fi valabil pentru o perioada de 15 zile.

Este important de stiut faptul ca, o persoana fizica poate beneficia de mai multe vouchere in schimbul predarii unui numar echivalent de EEE uzate, dar nu mai mult de un voucher pentru fiecare categorie!

Demax Online – magazin partener pentru achizitionarea de produse in cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021

Magazinul Demax este un comerciant eligibil in cadrul Programului, astfel, poti beneficia de cele mai bune oferte pentru produsele eligibile din aceasta etapa – masini de spalat si aparate frigorifice.

Atentie, programul Rabla in cadrul magazinului Demax este valabil doar pentru zona Bucuresti, Ilfov si Suceava.

Poti alege dintr-o gama variata de masini de spalat rufe avand clasa energetica cel putin C, precum si dintr-o diversitate de masini de spalat vase avand clasa energetica noua cel putin D.

Daca esti in cautarea unui aparat frigorific, poti profita de oferta noastra de aparat frigorific avand clasa energetica cel putin E.

Dupa alegerea tipului de produs eligibil in cadrul Programului, pe pagina de Cos, va trebui sa introduci codul voucherului in sectiunea aferenta si apoi sa trimiti comanda. Vei observa faptul ca reducerea de 400 lei aferenta valorii voucherului, nu se va aplica direct in cosul de cumparaturi, ci va fi aplicata direct pe factura!

Este foarte important de mentionat faptul ca, dupa plasarea comenzii, nu inseamna ca ai si utilizat voucherul. Acesta va trebui verificat de catre un operator Demax, iar mai apoi vei fi contactat pentru confirmarea comenzii si utilizarii voucherului!

Produsul vechi se va da la schimb la curier, atunci cand se va livra produsul achizitionat de pe site-ul Demax. Ridicarea produsului vechi se va face gratuit de catre curier.

Vezi toate produsele eligibile in campania Rabla: https://demax.ro/rabla.

Acest articol are 4 comentarii
 1. Adrian Reply

  Cei din suport mi-au spus ca Demax incepe programul rabla abia de maine. Pe AFM a inceput de la 10:00, acum e 11:30 si deja s-a dus jumate din buget. Sunt curios daca o sa mai fie buget pentru cineva maine.

 2. Mariana Reply

  Bună ziua! Nu am înțeles, dacă nu locuiesc în București, Ilfov sau Suceava, nu pot comanda pentru un electrocasnic prin Rabla, pe site-ul dvs?
  Mulțumesc!

 3. Pingback: Cum să alegi cel mai bun aspirator - Blog DEMAX.ro

 4. Vlaicu Constantin Reply

  Locuiesc in Dambovita comuna Visinesti sat Urseiu.
  Pot beneficia de programul Rabla prin Dvs. pentru o masina de spalat?
  Suport orice cost al transportului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*