Cele mai importante avantaje ale unei vitrine de vinuri

Ori de câte ori vine vorba despre aparate frigorifice, majoritatea persoanelor se gândesc la frigidere, combine frigorifice, congelatoare și poate lăzi frigorifice. Cu toate acestea, în categoria aparatelor frigorifice regăsim și alte aparate ce ne pot fi de mare ajutor în viața de zi cu zi, îmbunătățindu-ne confortul prin avantajele oferite.

Un bun exemplu este reprezentat de vitrinele pentru vinuri. Despre acestea ne-am propus să vorbim și noi în acest articol.

Astfel, dacă te întrebi care sunt motivele pentru care ar trebui să îți cumperi o vitrină pentru vinuri, avantajele unui astfel de aparat precum și ce anume face un astfel de aparat frigorific, atunci ai ajuns la locul potrivit. Găsești răspunsurile la toate aceste întrebări în rândurile imediat următoare:

Alegerea ideală pentru iubitorii de vinuri

Cei mai pasionați oameni de vin bun cunosc faptul că este esențial ca păstrarea vinurilor să se facă în condiții adecvate. Iar o vitrină de vinuri tocmai asta face: îți oferă posibilitatea de a stabili cele mai bune condiții de păstrare a sticlelor de vin.

Este de departe alegerea ideală, mai ales dat fiind faptul că nu este chiar atât de simplu să construiești o cramă sau un beci pentru păstrarea vinului.

Și totuși… ce este o vitrină pentru vinuri? Ei bine, vorbim despre un frigider clasic ce are în dotare un compresor, o ușă din sticlă și mai multe funcții tehnologii menite să faciliteze păstrarea sticlelor de vin.

De ce ar trebui să cumperi o vitrină pentru vinuri? Există numeroase motive. Iată câteva dintre ele:

Condiții optime pentru păstrarea vinului

Trebuie să știi că vinul nu poate fi păstrat în orice mediu, pentru a-și păstra aromele în cea mai bună stare, ci are nevoie de o temperatură și o umiditate specifică. Oferindu-i condiții optime de păstrare, în care temperatura să fie constant scăzută, vinul va continua să îmbătrânească frumos, așteptând momentul în care te decizi să desfaci sticla.

De exemplu, specialiștii în vinuri spun limpede că vinul ar trebui păstrat numaidecât la o temperatură cuprinsă între 13 și 15 grade Celsius. De asemenea, fluctuația de temperatură trebuie să fie de cel mult 5 grade Celsius și totodată umiditatea ar trebui să fie cuprinsă între 60 și 80%. În cazul în care umiditatea este mai redusă, vinul s-ar putea evapora, în timp ce mucegaiul nu va întârzia să apare în cazul unei umidități crescute.

Capacitate generoasă pentru sticlele de vin

Dacă ești un colecționar de vinuri, probabil că îți este greu să păstrezi sticlele de vin preferate printre rafturile frigiderului. Nu ai spațiu suficient și totodată vinul nu va avea parte nici de condiții foarte bune. Ei bine, iată încă un motiv grozav pentru care ar trebui să investești în achiziționarea unei vitrine de vinuri: vei avea un aparat special dedicat păstrării vinului în condiții optime.

În funcție de mărimea vitrinei de vinuri alese, vei putea depozita un număr mai mare sau mai mic de sticle cu vin. De exemplu, vitrina de vinuri Candy CWC 200 EELW/N poate depozita până la 81 de sticle de vin, ceea ce este desigur o capacitate impresionantă.

Capacitatea de păstrare a sticlelor diferă de la un model la altul, așa că ar fi util să stabilești necesitățile mai întâi.

În oferta magazinului nostru vei găsi vitrine de vin cu o capacitate de depozitare de la câteva zeci de sticle, la câteva sute, așa că va trebui să te gândești bine înainte de a face o alegere anume.

Perspectivă clară asupra sticlelor depozitate

Pentru a nu fi necesar să ții ușa deschisă prea mult timp, pentru a te decide asupra sticlei de vin pe care vrei să o deschizi, vitrinele de vin au ușă din sticlă transparentă. Astfel, vei putea medita asupra vinului pe care dorești să îl încerci, fără a afecta condițiile de păstrare a vinului.

În acest mod eviți fluctuațiile de temperatură și totodată ai parte de un consum de energie electrică redus.

Mai mult decât atât, designul vitrinelor de vin este cel mai adesea modern și atrăgător, așa că sigur nu îți va fi greu să îi găsești locul în casă.

Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai importante avantaje ce ar trebui să te convingă și pe tine să cumperi o vitrină de vinuri. Iar dacă te-am convins, atunci ar trebui să arunci o privire peste oferta magazinului nostru.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*