sfaturi alegere aparat aer conditionat

Sfaturi pentru alegerea corectă a aparatului de aer condiționat

Temperaturile continuă să crească de la o zi la alta, iar astfel se pune tot mai des problema achiziționării unui aparat de aer condiționat. Este singura soluție la care poți apela atunci când îți dorești confort termic chiar și în cele mai caniculare zile ale verii, iar despre aparate de aer condiționat ne-am propus să vorbim și noi în acest articol.

Mai exact, în rândurile următoare vei găsi mai multe sfaturi pentru alegerea corectă a aparatului de aer condiționat. Iată, așadar, care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere numaidecât atunci când alegi un astfel de aparat:

Necesități

Înainte de toate ar trebui să ții cont de necesități. Stabilește de la bun început care sunt nevoile tale. În acest mod, vei putea alege mai ușor aparatul de aer condiționat dorit. Trebuie să fie acesta cu inverter, cele mai populare de pe piață de altfel, portabil sau tip multi-split, cu unitate centrală exterioară și mai multe unități la interior?

BTU – ce capacitate ar trebui să aibă aparatul de aer condiționat?

Cea mai mare dilemă de care se lovesc persoanele interesate de achiziționarea unui aparat de aer condiționat este legată de capacitatea BTU. Ce capacitate BTU ar trebui să aibă un astfel de aparat? Ei bine, în magazine, inclusiv în oferta Demax, vei găsi modele cu o capacitate de la 9000 până la peste 24000 BTU.

Drept urmare, ar trebui să te gândești mai întâi la dimensiunile suprafeței pe care vrei să o răcorești. Găsești pe internet o mulțime de instrumente ce te ajută să calculezi necesarul de BTU. Cert este că necesitățile cresc cu cât spațiul este mai generos.

Astfel, dacă până la 25 metri pătrați pot fi răciți cu un aparat de o capacitate de până la 9000 BTU, pentru suprafețele ce depășesc 40 metri pătrați vei avea nevoie de un aparat de 18000 BTU.

Marca – un detaliu care contează

Numele producătorului reprezintă un foarte important criteriu de alegere a electrocasnicelor, deci și a aparatelor de aer condiționat. Drept urmare, ar trebui să îl folosești și tu când ai nevoie de un astfel de dispozitiv.

Producătorul poate inspira încredere, seriozitate și la fel de bine poate reprezenta garanția calității. Drept urmare, dacă un producător anume ți-a câștigat încrederea, nu e greșit să optezi pentru produsele sale ori de câte ori ai ocazia.

În ceea ce privește aparatele de aer condiționat, în oferta Demax vei găsi modele de la producători precum Daewoo, Hitachi, Beko sau Hisense. Alege unul dintre aceste aparate de aer condiționat și sigur nu vei regreta.

Consum

În final, un alt detaliu de o importanță deosebită este consumul de energie. În general, aceste aparate sunt mari consumatoare de energie electrică, motiv pentru care nu trebuie să treci cu vederea acest aspect.

Iar cel mai bun mod de a te asigura că alegi un aparat de aer condiționat cu consum redus este, desigur, vizarea unei clase energetice superioare. Recomandarea noastră este, desigur, să alegi un aparat de aer condiționat cu clasa energetică minim A. În acest mod, vei avea parte de confort termic fără costuri prea mari.

Ține cont de toate aceste sfaturi practice și fără dar sau poate vei reuși să faci alegerea ideală atunci când ai nevoie de un aparat de aer condiționat. Iar dacă vrei un model ideal pentru tine, atunci poți verifica oferta magazinului nostru.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*