igiena personala

Sfaturi pentru o igienă personală corectă

Igiena personală este foarte importantă pentru fiecare persoană care își propune să arate bine și mai ales să fie sănătoasă. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că sunt și persoane care se întreabă ce este igiena personală, ce ar trebui să implice și totodată ce rol are. Ei bine, igiena personală trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică. Iar pentru a înțelege mai bine ce presupune ea, am decis realizarea acestui articol.

Dacă vrei să afli mai multe informații pe subiectul „igienă personală”, acest articol ți le va oferi.

Ce reguli și norme de igienă corporală ar trebui să respecți

Înainte de toate, ar trebui să spunem numaidecât faptul că o igienă corporală corectă implică reguli și norme pe care trebuie să le respecți. Dacă nu le vei respecta, nu numai că nu vei avea o igienă corporală prea bună, dar totodată diferite probleme de sănătate pot apărea. Nu-ți face însă griji! Avem pentru tine mai multe sfaturi pentru o igienă corporală ca la carte:

Dinții

Știi deja, probabil, cât de important este să ai dinți sănătoși. Ei bine, află că aceștia necesită o atenție deosebită. Drept urmare, merită să depui un efort minim pentru a te asigura că sunt bine îngrijiți.

Spală-te pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara. Desigur, nu te oprește nimeni să o faci de mai multe ori. Important este ca îngrijirea dinților să nu lipsească din rutina ta zilnică.

În caz contrar, vor apărea carii și alte probleme de care sigur nu te vei bucura.

Păr

Dacă vrei să te bucuri de un aspect cât mai atrăgător, atunci părul tău joacă un rol foarte important. Indiferent de lungimea sa, părul are nevoie de o bună întreținere.

Folosește produse și instrumente pentru îngrijirea părului de calitate, oferindu-i astfel cele mai bune condiții. Mai mult decât atât, spală-ți părul cel puțin o dată la 2-3 zile, însă nivelul de sebum te poate obliga să adopți o altă rutină. Cu timpul vei descoperi care este perioada ideală dintre spălări. Descoperă tipul tău de scalp și folosește produse speciale pentru acesta.

Anumite probleme de sănătate au afecte asupra părului. Drept urmare, dacă observi că părul tău se degradează ușor sau că pierzi prea mult păr, de vină ar putea fi alimentația sau altă problemă de sănătate.

Oricât de mult ți-ai dori să ai un păr lung, îndură-te să îl tunzi la cel puțin 2 luni. În acest fel el se va regenera și va fi mai sănătos.

Corp

Corpul tău merită toată atenția ta. Un duș pe zi precum și îndepărtarea părului corporal sunt doar două exemple de lucruri pe care trebuie să le faci mereu. Nu este însă suficient!

Nu uita de hidratarea pielii. Poți face asta folosind loțiuni sau creme special concepute în acest sens. În acest fel, pielea îți va rămâne elastică, sănătoasă și mai ales va avea un aspect atrăgător.

La fel de importantă este și exfolierea pielii. Poți face acest lucru acasă, iar astfel vei scăpa de celulele moarte, obținând o piele mai fină și mai ales mai curată.

Unghii

Poate că ai tendința ca uneori să ignori complet unghiile. Ei bine, să nu faci acest lucru. Iar asta deoarece o igienă personală corectă implică și unghiile. Având atât de des contact cu diferite suprafețe, acestea pot găzdui o mulțime de microbi. Prin urmare, nu uita să le cureți și să le îngrijești în cele mai mici detalii.

Urechi

Tu ai grijă de urechile tale? Află că acestea pot acumula praf și totodată dopurile de ceară creează numeroase probleme, dacă nu există o igienă corectă. Drept urmare, folosește produse speciale pentru curățarea urechilor, așa cum sunt bețișoarele de urechi.

În caz contrar, o îngrijire deficitară va duce la apariția a numeroase probleme pe care suntem siguri că nu ți le dorești.

Ce obiecte și metode să folosești pentru îngrijirea personală

Sunt multe obiecte ce te pot ajuta să ai grijă de igiena ta corporală mai ușor. Drept urmare, ar trebui să le ai și tu pentru a-ți ușura viața. Cu cât ai la dispoziție mai multe opțiuni, cu atât mai mult va fi îngrijit și mai ales răsfățat corpul tău.

Igiena personală la femei

De regulă, femeile alocă mai mult timp îngrijirii personale. Iar asta deoarece acestea țin mai mult la aspectul lor, în comparație cu bărbații. Drept urmare, pentru ele este o continuă provocare să aibă grijă corect de corpul lor.

Folosind însă obiectele potrivite, rutina zilnică este mai ușor de urmat. Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le folosești și tu numaidecât:

Trusă de îngrijire a părului

Părul reprezintă o carte de vizită pentru femei, așa că acesta trebuie îngrijit ca la carte. Dacă podoaba ta capilară îți face adesea probleme, atunci nu ar fi o idee rea să iei cu tine mereu o trusă de îngrijire a părului. În acest fel, vei putea interveni imediat ori de câte ori vei observa că părul tău rebel nu vrea să stea așa cum tu l-ai aranjat.

Instrumente pentru epilare

Epilarea reprezintă un aspect foarte important pentru toate femeile. Totuși, nu mereu poți merge la salon, deoarece ai nevoie de timp și mai ales de timp. Așa se face că există un interes tot mai mare pentru achiziționarea de epilatoare. Acestea îți pot oferi rezultate excelente în intimitatea propriei locuințe, așa că este o investiție ce merită făcută fără a sta pe gânduri. În plus, sunt ieftine, așa că… de ce nu?

Igiena personală la bărbați

Chiar dacă bărbații nu pun la fel de mult accent pe aspectul fizic precum o fac femeile, tot mai multe voci masculine spun că aspectul contează. Așa că a crescut și rândul lor interesul pentru o igienă personală ca la carte.

Care sunt obiectele care nu ar trebui să îi lipsească unui bărbat care ține la aspectul său și mai ales la igiena sa personală?

Produse cosmetice

Nu degeaba există produse cosmetice pentru bărbați. Acestea oferă beneficii de care ar trebui să profiți și tu. Ce produse nu ar trebui să îți lipsească? EI bine, un aftershave, cremele de ras și loțiunile de corp sunt exemple excelente. Folosește produse de bună calitate, astfel încât să-ți păstrezi pielea în cele mai bune condiții.

Curiozități despre igiena personală

Ce este igiena individuală?

Igiena individuală face referire la conduita de bază a îngrijirii tale. Altfel spus, aceasta implică întreaga curățare a corpului tău.

Sunt 20 de reguli de igienă corporală?

Am greși să spunem că există precis 20 de reguli. Acestea diferă de la o persoană la alta.

Cum să respecți igiena personală indiferent de anotimp?

Igiena personală trebuie realizată mereu, indiferent de sezon. Sănătatea este importantă în fiecare zi.

Este necesară curățarea corporală?

Dat fiind faptul că o bună curățare a corpului ajută la prevenirea multor probleme de sănătate, răspunsul nostru nu poate fi altul decât afirmativ. Doar așa poți avea o stare de sănătate optimă.

Nerespectarea igienei corporale duce la apariția unor boli?

Cu siguranță da. Igiena precară este o cauză comună pentru o mulțime de probleme de sănătate pe care cel mai probabil că nu ți le dorești.

Respectă toate recomandările noastre și vei putea avea grijă corect de igiena ta personală.

Acest articol are 2 comentarii
  1. Pingback: Cum să îți dezinfectezi corect locuința - Blog DEMAX.ro

  2. INGRIJIRE PERSONALA Reply

    Un articol foarte bun cu sfaturi si recomandari utile pentru ingrijire personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*