cel mai bun detergent

Ce detergent să folosești pentru rufe, vase și mașină

Curățenia este esențială pentru ca locuințele noastre să fie confortabile, sigure și mai ales primitoare. De aceea, ori de câte ori faci curățenie trebuie să te gândești la bunăstarea locuinței și mai ales la siguranța familiei.

Nu poți folosi orice produs de curățenie, deoarece unele conțin substanțe cu un grad ridicat de toxicitate. Asta înseamnă că se pot dovedi a fi foarte periculoase. În general, produsele pentru bucătărie și baie includ astfel de substanțe nu foarte prietenoase.

O concentrație mare de produși chimici poate duce la dezvoltarea alergiilor, atât în rândul oamenilor cât și la animalele de companie. Acesta este motivul pentru care am decis să realizăm un articol pe tema detergenților pe care trebuie să îi folosești în locuința ta.

Dacă ai nevoie de sfaturi pentru alegerea unui detergent de bună calitate, eficient și sigur, atunci ai ajuns la locul potrivit. Iată ce ar trebui să ai în vedere atunci când cauți astfel de produse:

Cum să alegi un detergent de rufe bun

În comerț vei găsi o mulțime de tipuri de detergenți. În plus, există și posibilitatea de a prepara acasă propriile produse pentru curățenie. Asta înseamnă că ai de unde alege. Dar care este oare cea mai inspirată alegere pe care o poți face?

Indiferent de tipul detergentului de care ai nevoie, sfaturile noastre te vor ajuta să faci o alegere bună. Iată ce trebuie să ai în vedere.

Ce detergent de rufe să folosești

Reclamele la detergenții de rufe sunt peste tot și de diferite tipuri. Așa că este normal să ne întrebăm care este cea mai bună alegere. Ce avantaje oferă un produs anume și ce dezavantaje există în cazul altor produse?

Principalele opțiuni sunt:

  • Detergentul de rufe lichid. Acesta are capacitatea de a se dizolvat rapid, așa că nu vor rămâne urme de detergent. Poate fi folosit atât pentru rufele colorate cât și pentru cele colorate. În schimb, nu este foarte eficient împotriva petelor.
  • Detergent de rufe tip pudră. Un clasic al detergenților, putem spune. Curăță foarte bine rufele, mai ales dacă este vorba de haine albe. Este ieftin, așa că asta îi încântă pe mulți dintre utilizatori. Rezultatele spălării sunt durabile, ceea ce este un alt avantaj important. Totuși, va trebui să folosești mult detergent, vei ocupa spațiu și totodată pot lăsa pete. În schimb, detergentul tip pudră poate cauza alergii.
  • Detergent de rufe tip capsulă. Nu va trebui să folosești mult detergent dacă alegi capsulele, obții o eficiență ridicată în timpul spălării și nu mai este necesar să folosești și balsam. Totuși, nu le vei putea folosi pentru a spăla manual iar dacă nu folosești setările optime, vor rămâne bucăți de capsule. Iar asta sigur nu îți va plăcea.

Acestea sunt principalele tipuri de detergent de rufe pe care le vei găsi în comerț. Totuși, nu uita că este necesar ca înainte să sortezi rufele în funcție de culoare, iar astfel vei obține rezultate mai bune. Totodată, indiferent care este metoda de curățare aleasă, programul sau setările, ar trebui să ai în vedere și tipul țesăturii folosite, întocmai pentru a seta parametrii optimi de spălare. poți chiar grupa hainele în funcție de nuanță, pentru a evita transferul de culoare.

Nu există cel mai bun detergent de rufe, dar sunt totuși câteva aspecte de urmărit când cumperi un astfel de produs:

  • Ce detergent să folosești pentru rufele albe: în ceea ce privește rufele albe, acestea nu necesită de regulă un tip de detergent special. Totuși, ar trebui să ai în vedere detergentul pudră, deoarece acesta își va face mai bine treaba. Iar dacă există pete, poți folosi mai întâi un produs pentru îndepărtarea lor. Folosește setările de spălare recomandate pe etichetă, astfel încât să obții rufe albe perfect spălate.
  • Cu ce detergent să spăl rufele negre? Te întrebi și tu asta? În general, dorința celor care poartă negru deseori este ca articolele vestimentare să nu-și piardă intensitatea nuanței. Acesta este motivul pentru care ar trebui să folosești un detergent special conceput pentru hainele negre.
  • Ce detergent să aleg pentru rufele colorate? În mod obișnuit, rufele colorate nu au nevoie de un detergent special însă uneori va trebui să folosești unul. Totuși, este important ca nuanța pregnantă și vibrantă să nu dispară. De aceea ai putea avea în vedere detergenții concepuți pentru rufele colorate, deoarece acestea vor rămâne mereu la fel de vii și de colorate.

Ce detergent de vase să folosești?

Te întrebi care este cel mai bun detergent de vase? Sigur te copleșește numărul mare de opțiuni din comerț. Iar dacă ai nevoie de ajutor, îl vei primi în rândurile următoare.

Este important să alegi o soluție de curățare de o calitate cât mai bună. Doar astfel vasele vor fi curățate în mod eficient. Pentru a putea face o alegere bună, am pregătit câteva recomandări:

Detergent pentru mașina de spălat vase

Dacă folosești o mașină de spălat vase, atunci nu trebuie să folosești produse oarecare. În caz contrar, mașina de spălat vase se poate defecta. Alege doar soluții de bună calitate, pentru a obține vase perfect igienizate iar mașina să nu aibă de suferit.

Detergentul pentru mașina de spălat vase trebuie să conțină, în mod obișnuit, substanțe care au rolul de a proteja componentele mașinii de spălat, atât de calcar cât și de alte substanțe. Vei găsi detergent atât sub formă lichidă cât și detergent tip capsule.

Alegerea îți aparține în totalitate, însă nu uita că ar trebui să primeze calitatea.

Ce detergent să folosești pentru spălarea manuală a vaselor

În ceea ce privește spălarea manuală a vaselor, cel mai important sfat pe care ți-l putem oferi este să folosești produse prietenoase cu piele. Există detergenți de vase care hidratează mâinile și previn uscarea lor. Totuși, ar trebui să te asiguri că produsul ales nu lasă nici cea mai mică urmă de grăsime, întocmai ca vasele să fie perfect spălate.

Ce detergent pentru locuință să folosești?

În general, în casă folosești diferite tipuri de detergent pentru a elimina murdăria de pe diferite suprafețe. Ei bine, în acest sens ar trebui să te asiguri că folosești un produs care nu este nociv pentru piele și nici pentru sistemul respirator.

În anumite cazuri vei fi însă obligat să folosești produse cu substanțe chimice puternice, care pot elimina chiar și cele mai dificile pete. Ai grijă ca aceste produse să nu fie periculoase pentru oameni sau animale de companie. Aerisește după ce le folosești, poartă mănuși sau chiar o mască de protecție.

Detergent pentru faianță și corpuri sanitare

În general, faianța și mai ales corpurile sanitare se curăță cu produse puternice. De aceea ar trebui ă folosești mănuși, astfel încât pielea să nu aibă de suferit. Mai mult de cât atât, aerisește cât mai bune după utilizarea acestor produse.

Dacă nu vrei să folosești astfel de produse pentru curățenie ce conțin diferite substanțe chimice periculoase, ai putea avea în vedere folosirea unei substanțe realizată în casă din bicarbonat, lămâie sau oțet. Astfel, pericolele vor fi mai puține.

Găsești însă în comerț produse pentru orice tip de suprafață, așa că dacă vrei să obții ușor o curățenie lună, le poți avea în vedere.

Detergent pentru pardoseli

Cu ce se spală eficient pardoselile, indiferent de suprafața lor? Înainte de toate, îți recomandăm să folosești cât mai des aspiratorul dar și mopul cu aburi, dacă deții unul. Dacă nu, îl poți cumpăra de la noi.

Așa vei scăpa de praf și de alte particule de murdărie. Abia mai apoi poți trece la utilizarea soluțiilor speciale pentru curățenie. Folosește un produs ce are capacitatea de a igieniza în profunzime precum și de a dezinfecta suprafețele.

Cel mai probabil va trebui să diluezi soluția în apă, așa că va trebui să respecți indicațiile producătorului în acest sens.

La final, poți curăța totul cu o spălare extra, iar astfel vei ști sigur că nu au rămas substanțe chimice pe jos. Aerisirea se va dovedi a fi și ea benefică.

Produse pentru îngrijirea articolelor vestimentare

Nu este suficient să folosești un detergent de rufe bun, ci uneori poate fi necesar să folosești și alte produse extra.

Balsamul de rufe este un bun exemplu în acest sens. Care este rolul său? Acesta își propune să dea rufelor un miros cât mai plăcut dar și de a oferi un caracter moale țesăturilor. Totuși, ai grijă să alegi un produs ce nu conține substanțe la care te știi alergic.

De asemenea, uneori poate fi necesară utilizarea unui înălbitor de rufe. În acest sens vei obține o curățare intensivă a rufelor albe.

Totuși, nu exagera cu cantitatea de înălbitor, deoarece acesta are un miros foarte puternic dar și o concentrație chimică mare. Prin urmare, dacă vei exagera cu cantitatea, este foarte probabil să apară urme nedorite.

Acestea au fost, așadar, toate sfaturile noastre despre cum să alegi detergenții potriviți pentru curățenie în locuința ta. Respectă recomandările noastre și sigur vei lua mereu doar decizii inspirate.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*