ghid alegere aspirator

Cum să îți dezinfectezi corect locuința

Curățenia este esențială pentru sănătate, iar de aceea fiecare membru al familiei ar trebui să ajute la curățenie. O locuință curată îți oferă nu numai siguranță, ci și mai mult confort, liniște precum și o plăcută stare de bine. Dar dacă ți se pare dificil să te ocupi de curățenie în locuință, am pregătit câteva recomandări practice.

Nu numai curățenia este importantă, ci și dezinfectarea ei. Dar dacă îți dorești o casă lipsită de microbi și viruși, ar trebui să pui în practică următoarele sfaturi:

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru o casă curată

Curățenia necesită timp și energie. Dar poți scurta timpul eficientizând efortul. Începe cu ce e mai greu, anume cu bucătăria, sufrageria și dormitorul, și lasă pentru final încăperile mai curate, unde este mai puțin de muncă.

Înainte de a începe curățenia, asigură-te că ai toate produsele și instrumentele necesare. Includem aici aspiratorul, soluțiile de curățare dar și cârpele necesare.

Pentru ca totul să fie mai ușor, ai putea crea un plan de curățenie. Analizează de la bun început tot ce este de făcut, iar apoi distribuie sarcinile fiecărui membru în parte. Începe de sus în jos, iar astfel totul va fi mai simplu.

Cum să cureți și să dezinfectezi pardoseala și mobilierul

Pentru a curăța mobilierul eficient, află care este materialul din care a fost acesta realizat. Dacă mobila este din lemn, atunci va trebui să îl cureți cu atenție, deoarece este un material foarte pretențios. Mai întâi, curăță obiectele de mobilier folosind o cârpă din microfibră cât mai moale și mai prietenoasă. Dacă mobila prezintă pete, folosește apă și săpun iar astfel le vei putea îndepărta mai ușor.

Vor fi și pete mai dificil de îndepărtat. În acest caz, ai putea încerca să folosești oțet alb. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva picături de oțet alb cu puțină apă caldă. Apoi cu ajutorul unei lavete poți îndepărta toate aceste pete, fără a depune prea mult efort.

Dacă ai mobilier din lemn masiv, atunci ar trebui să ai grijă ce temperatură ai în cameră. Aceasta ar trebui să fie cuprinsă între 15 și 25 de grade Celsius.

În ceea ce privește pardoseala, aceasta ar trebui să fie mereu impecabilă deoarece în caz contrar nu te vei simți deloc confortabil. Pe pardoseală pot fi o mulțime de microbi, așa că ar trebui să începi cu măturarea și aspirarea suprafeței, astfel încât să scapi de murdărie.

După ce ai măturat sau aspirat murdăria, poți folosi o soluție de curățare, cu ajutorul unui mop. Alege să folosești un material cât mai fin, astfel încât să nu zgârii suprafețele pe care le cureți. La fel de bine ai putea utiliza o soluție din bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Soluția obținută amestec-o cu apă caldă, iar astfel vei obține o curățenie excelentă.

Cum să cureți geamurile și perdelele

Geamurile sunt foarte mult expuse murdăriei, așa că necesită adesea o curățare atentă. Cu toate acestea, nu este deloc plăcut să speli geamurile, chiar dacă satisfacția din final este imensă. Soluțiile din comerț nu oferă mereu rezultate excelente, așa că ai putea folosi oțet. Amestecă două părți de oțet cu 4 părți de apă caldă, iar pentru a putea obține un miros plăcut poți folosi zeamă de lămâie.

Apoi folosește o lavetă sau bucăți de ziar cu ajutorul cărora vei șterge mult mai bine geamul. Totuși, nu spăla geamurile atunci când soarele este puternic, deoarece soluția se va usca mai rapid decât îți dorești.

Există și aparate special concepute pentru curățarea geamurilor. Poți cumpăra și tu un aparat de curățat geamuri pentru a-ți ușura munca și mai ales pentru a obține rezultate perfecte.

După ce ai curățat bine geamurile, ar trebui să te ocupi și de curățarea perdelelor. Pune-le la mașina de spălat folosind o temperatură înaltă, iar dacă vrei o soluție cât mai sigură și mai eficientă pentru curățare, poți folosi oțet, bicarbonat și apă. Sigur te va încânta rezultatul.

Cum să cureți ușile și covorașele de la intrare

Ușile sunt, la rândul lor, destul de mult expuse murdăriei. Asta înseamnă că o mulțime de microbi s-ar putea instala în zona ușii, așa că ai putea folosi anumite substanțe chimice cu ajutorul cărora să scapi de viruși. Dacă ai o ușă din lemn, asigură-te că soluția folosită este compatibilă cu materialul. Poți include câteva picături de ulei de măsline iar astfel vei oferi ușii mai multă strălucire. Clanța ar trebui curățată cât mai intens, deoarece acolo sunt cei mai mulți microbi.

În ceea ce privește covorașele de la intrare, aspiră-le bine cu un aspirator obișnuit sau chiar cu un model cu aburi. Abia mai apoi spală-le și dezinfectează-le pentru a scăpa de bacterii și de microbi.

Cum să cureți și să dezinfectezi grupurile sanitare

Baia ar trebui să fie cea mai curată încăpere din casă. Însă la rândul său este expusă murdăriei și microbilor, așa că ar trebui să o cureți cât mai des. Poți folosi o soluție special concepută pentru eliminarea murdăriei și pentru dezinfectare.

Începe cu wc-ul, folosind produse de igienizare. În acest sens ai putea folosi chiar și clor, un produs care nu numai că te scapă de murdărie ci totodată elimină chiar și calcarul.

Alege soluțiile puternice de curățare pentru a te asigura că fiecare virus sau microb a fost ucis, astfel încât să poți avea grijă de igiena personală fără emoții.

Alte sfaturi pentru curățarea locuinței

În final, mai avem doar câteva sfaturi practice pe care ar trebui să le respecți și tu.

Curăță bucătăria ori de câte ori gătești în ea. Iar asta deoarece gătitul creează murdărie. Aragazul, faianța și multe vase vor fi murdărite. Drept urmare, nu ar trebui să le lași așa, ci să le cureți după fiecare sesiune de gătit. Fă-ți un obicei din a curăța mereu în urma ta după ce faci curățenie și vei avea numai de câștigat.

Hainele murdare nu ar trebui să stea prea mult în coș. Spală în fiecare zi dacă este nevoie, iar în acest fel nu se va aduna o cantitate prea mare de rufe murdare. În acest fel, vei câștiga timp, ordine și confort.

Aranjează patul zilnic după ce te-ai trezit. Dacă patul nu este aranjat, vei crede că întreaga încăpere este dezordonată. În plus, o cameră ordonată te va ajuta să fii mai productiv.

De asemenea, înainte de a te pune la somn, fă ordine în dormitor iar în acest fel te vei trezi dimineața într-o încăpere curată și confortabilă.

Covoarele ar trebui să fie curățate cât mai des, deoarece acestea acumulează foarte mult praf și murdărie. Aspiră-le cât mai des iar astfel vei obține un mediu curat și sigur.

Pune în practică aceste recomandări, iar curățenia și dezinfectarea sunt foarte ușor de făcut. Vei câștiga timp și energie, plus un mediu perfect curat și sigur. Iar asta sigur te va bucura.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*