temperatura optima in casa

Ce temperatură ar trebui să ai în casă? Temperatura ideală pentru fiecare încăpere

Fără o temperatură potrivită, îți va fi imposibil să te bucuri de confort în propria locuință. Indiferent că este prea cald sau prea rece, confortul va lipsi. Drept urmare, ajungi să te întrebi care este temperatura optimă în casă.

Acesta este subiectul articolului nostru! Află din acest articol ce temperatură ar trebui să setezi pentru fiecare cameră, astfel încât să ai parte de cât mai mult confort. Folosind informațiile din rândurile viitoare, sigur vei spori confortul locuinței tale.

Iată ce trebuie să știi despre temperatura ideală în casă:

Este important să ai o temperatură optimă în casă?

Te întrebi de ce este atât de important să setezi temperatura optimă în casă? Ei bine, fără o temperatură corectă, confortul nu va exista. Nu vei dormi bine, nu te vei odihni iar starea de sănătate îți poate fi serios afectată.

Capacitatea de concentrare îți va fi serios afectată dacă în casă este prea cald, asta chiar și dacă ești genul de persoană care nu are o problemă cu căldura ci dimpotrivă, o iubește. De asemenea, nu ar trebui să ignorăm nici consumul pe care îl vei avea dacă vei face mult prea cald în casă.

În același timp, dacă o încăpere este prea răcoroasă, atunci este foarte probabil ca mucegaiul. În acest fel, vor apărea o mulțime de pericole pentru sănătate, ceea ce sigur nu îți dorești.

Ce temperatură să setezi pentru fiecare cameră în parte?

Fiecare persoană are o temperatură preferată pentru a se bucura de confort. De regulă, această temperatură este de 20-25 de grade Celsius. Totuși, această cifră poate fi mult influențată de diferite aspecte.

De exemplu, iarna este recomandată o temperatură de 21 de grade Celsius, în timp ce în sezonul cald temperatura ideală este de 20 de grade Celsius.

Situația diferă atunci când vorbim despre un apartament situat la ultimul etaj. Va fi mereu expus soarelui, așa că ai putea seta o temperatură mai joasă, deoarece soarele se va ocupa de restul. Este important să ai în vedere și locația termostatului, pentru a nu încălzi mai mult alte încăperi, doar pentru că dispozitivul este într-o cameră mai rece.

Este benefic să ai un subsol încălzit, deoarece această zonă ar putea fi principala problemă pentru care este frig în casă.

Ce temperaturi ar trebui să setezi pentru fiecare cameră? Alege 20-22 de grade Celsius pentru Living, 16-19 grade Celsius pentru dormitor, în Bucătărie nu trebuie să fi e mai mult de 18-20 grade, în timp ce baia ar trebui să fie ceva mai caldă, de 22-24 grade Celsius. Holul și Cămara vor fi camerele cele mai reci. Setează o temperatură de 15-18 grade Celsius pentru aceste camere.

Dacă pleci de acasă, nu ar fi o ideea rea să setezi o temperatură mai joasă. Funcția anti îngheț a centralelor termice reprezintă o idee bună.

Ce temperatură să setezi pentru a dormi bine

Un somn bun nu poate fi obținut dacă nu ai o temperatură optimă. Drept urmare, ar trebui să îți concentrezi toată atenția pentru a putea obține o temperatură cât mai favorabilă somnului.

Înainte de toate, nu ar trebui să faci prea cald în dormitor, deoarece nu vei putea dormi. Majoritatea specialiștilor sunt de părere că ar trebui să setezi o temperatură de 16-22 grade Celsius pentru un somn cât mai bun. În dormitorul copiilor ar trebui să setezi o temperatură de 16-24 grade Celsius.

E nevoie de o temperatură scăzută în dormitor deoarece în acest fel un mediu răcoros va induce o mai plăcută stare de relaxare, ceea ce te va ajuta să obții un somn mai bun. Organismul are o reacție biologică naturală la astfel de temperaturi joase, iar astfel va pregăti corpul pentru somn.

Pune și tu în practică aceste recomandări, iar în acest fel vei putea obține un somn mai bun. Sigur vei simți diferența imediat.

Ce temperatură să setezi în camera copiilor?

Copiii au nevoi speciale. Organismul lor este mai sensibil, așa că nevoile lor sunt diferite față de ale noastre. Iar datoria părinților este aceea de a le oferi cele mai bune condiții pentru a putea dormi cât mai bine.

Pentru ei, odihna are o importanță deosebită. Dorm mult, iar asta pentru că în acest mod se pot dezvolta. Dacă vrei să oferi un mediu cât mai favorabil pentru o creștere frumoasă și mai ales sănătoasă, atunci ar trebui să îi oferi o temperatură de 22 de grade Celsius.

Dacă observi că aceasta este prea rece pentru el, atunci poți crește treptat, până când observi că are parte de un somn bun și odihnitor.

În cazul în care ai norocul ca el să fie suficient de mare încât să vă puteți consulta în vederea setării temperaturii ideale, atunci sigur vei face asta. În acest fel, îți va fi mult mai ușor să îi oferi cele mai bune condiții din punct de vedere al temperaturii.

Temperatura optimă pentru camera copilului ar trebui să fie pentru tine o preocupare continuă, indiferent de sezon.

Cum poți controla ușor temperatura în locuință?

Sigur folosești deja sisteme de climatizare pentru a obține o temperatură optimă în locuință. Indiferent că este vorba despre centrala termică sau aparatul de aer condiționat, acestea au nevoie de puțin ajutor pentru a ști când și cum să funcționeze.

Ei bine, în acest sens ar trebui să folosești un termostat. Un aparat cu care poți regla nivelul de umiditate din aer se va dovedi a fi, la rândul său, de mare ajutor. De asemenea, poți arunca o privire și peste categoria noastră de purificatoare.

Investește în achiziționarea unui termostat de bună calitate, iar în acest fel sigur vei obține mereu temperatura dorită în încăpere.

Un termostat cu control la distanță te va ajuta să faci generoase economii de-a lungul timpului, iar asta deoarece vei putea seta temperaturi mai mici când ești plecat. În plus, această facilitate îți oferă confort total!

Folosește datele oferite în acest articol și sigur te vei putea bucura de mai mult confort în casă.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Cum să îți dezinfectezi corect locuința - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*