Dacă ai investit mult timp, bani și mai ales pasiune în obținerea unui decor plăcut pentru bucătăria ta, cel mai probabil că ai ales fiecare aparat cu foarte multă atenție. Trebuie să ai însă în vedere ca atmosfera din bucătărie să fie la fel de atrăgătoare.
Nu e deloc să stai într-o bucătărie cu foarte multe mirosuri, fum, aburi și chiar umiditate. Dacă ai o bucătărie în spațiu deschis, atunci toate acestea se vor răspândi prin toată casa, ceea ce sigur nu îți dorești.
De aceea ar trebui să folosești o hotă pentru bucătărie. Te întrebi cum să alegi o hotă de bucătărie? Vei primi în acest articol toate sfaturile de care ai nevoie. Am realizat pentru tine un ghid ce sigur te va ajuta să alegi o hotă bună.
Cum se alege o hotă
Scopul hotei este acela de a elimina orice urmă de miros, abur, fum, grăsime sau alte particule ce ar putea ajunge în aer atunci când gătești.
Trebuie să ții cont de dimensiunile aragazului sau ale plitei folosite. Lățimea hotei trebuie să fie la fel de generoasă precum a suprafeței de gătit.
Hota se instalează la o distanță de cel puțin 65 cm și de maxim 75 față de suprafața de gătit. Iar pentru a face o alegere cât mai inspirată, ține cont de capacitatea de absorbție. Alege un model cu capacitate mare, astfel încât să te asiguri că aceasta își va face treaba de minune.
Pentru a afla care este capacitatea pe care hota ideală ar trebui să o aibă, înmulțește lungimea, lățimea respectiv înălțimea bucătăriei. Rezultatul obținut va fi înmulțit la rândul său cu 10. În acest fel vei afla care este capacitatea în metri cubi pe care va trebui să o aibă hota dorită.
Totuși, nu vei avea nevoie mereu de capacitatea maximă de absorbție a hotei, motiv pentru care trebuie să alegi un model cu trepte reglabile.
Tipul hotei de bucătărie
Un criteriu important de folosit ori de câte ori cumperi o hotă pentru bucătărie este tipul acesteia. Hotele pot fi cu evacuare sau cu recirculare. Hotele cu evacuare sunt mai eficiente, dar mai greu de instalat, în timp ce hotele cu recirculare nu au o eficiență la fel de înaltă, dar se instalează mai ușor.
De asemenea, hotele mai pot fi de următoarele tipuri: tradiționale, decorative, șemineu sau incorporabile. Fiecare tip de hotă în parte prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Stabilește care este hota ideală pentru tine și vei ști ce tip de hotă să alegi.
3 hote pe care merită să le ai în vedere
Am pregătit pentru tine o listă cu 3 hote de bucătărie pe care merită să le ai în vedere. Iată care sunt recomandările noastre:
1. Hota Beko CTB6250B

- Capacitate de absorbție de 420 metri cubi pe oră;
- 3 setări de viteză;
- Hotă telescoplică integrată;
- Design modern datorită panoului din sticlă.
- Preț accesibil.
Vezi prețul pe această pagină.
2. Hota telescopica Nobeltek NHO-TF62IX

O altă hotă excelentă este și acest model de la Nobeltek:
- 2 motoare;
- 2 filtre din aluminiu;
- capacitate de 450 metri cubi pe oră;
- panou frontal din inox;
- preț foarte accesibil.
3. Hota incorporabila telescopica Beko HNT61630X

Ai nevoie de o hotă cu capacitate de absorbție mare? Acest model ți se potrivește:
- Putere de absorbție de 659 metri cubi pe oră;
- Model telescopic;
- Hotă incorporabilă;
- Realizată din inox;
- Raport calitate/preț excelent.
Acestea au fost recomandările noastre. Îți dorești să vezi mai multe hote de bună calitate? Le găsești pe site-ul nostru!
Fii primul care lasa un comentariu.