cum-speli-hainele-colorate

Cum speli corect hainele colorate

Nu este suficient să îți cumperi o mașină de spălat performantă pentru a obține rufe perfect spălate, ci trebuie să te asiguri personal că selectezi corect rufele și totodată că le oferi cele mai bune condiții pentru o spălare fără reproș. Iar pe această temă ne-am propus să vorbim în acest articol.

Mai exact, vom vorbi despre cum se spală corect hainele colorate pe care le regăsim în garderoba tuturor. Astfel, dacă dorești să afli cum poți face ca hainele colorate să-și păstreze aspectul atrăgător chiar și după numeroase spălări, atunci ajuns la locul potrivit.

Intensitatea culorilor se poate pierde foarte ușor atât timp cât rufele colorate nu sunt spălate în condiții optime iar calitatea țesăturii reprezintă un alt detaliu important ce poate garanta păstrarea culorilor pe termen îndelungat. Iată deci care sunt sfaturile cu ajutorul cărora vei putea preveni decolorarea rufelor:

Niciodată să nu încarci prea mult mașina de spălat

Dacă obișnuiești să speli cantități mari de rufe, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unei mașini de spălat cu o capacitate de spălare cât mai generoasă. Astfel, nu va fi nevoie să încarci mașina de spălat peste limita de kg recomandată. 

Atunci când mașina de spălat este supraîncărcată, cu siguranță nu va funcționa în condiții excelente. Detergentul nu va reuși să ajungă la toate rufele și totodată clătirea nu va fi foarte eficientă. Totodată, șansele ca anumite rufe să se decoloreze sau chiar să se transfere culoarea de la un articol la altul sunt mult mai mari în acest caz. 

De asemenea, introducerea unei cantități mult prea mari de rufe cauzează, în mod obișnuit, apariția petelor de detergent. 

Nu folosi un detergent oarecare

Intensitatea culorilor rufelor preferate poate fi foarte mult influențată și de tipul de detergent folosit pentru spălare. Recomandarea noastră este să folosești un detergent special conceput pentru rufele colorate, deoarece acesta conține mai puțini înălbitori. 

Folosind un detergent special conceput pentru spălarea rufelor colorate, șansele ca acestea să se decoloreze scad în mod considerabil.

Nu folosi temperaturi prea înalte

Hainele colorate se spală, de regulă, la temperaturi scăzute. Totuși, ar trebui să verifici etichetele rufelor introduse la spălat pentru a afla care este temperatura de spălare recomandată de producător. În general, hainele colorate se spală la o temperatură de 30 de grade Celsius, iar astfel se evită decolorarea. 

Îți recomandăm să eviți temperaturile foarte înalte deoarece acestea vor afecta culorile rufelor introduse la spălat.

Hainele colorate se întorc pe dus atunci când sunt puse la spălat

O altă regulă importantă de care ar trebui să ții cont atunci când introduci rufele la spălat este întoarcerea lor pe dos. Întorcând rufele colorate pe dus atunci când sunt introduse la spălat, culorile acestora beneficiază de mai multă protecție. De asemenea, această regulă se aplică și în cazul rufelor cu diferite accesorii și aplicații.

Încearcă să folosești produse care previn transferul de culoare

În comerț vei găsi șervețele care au scopul de a preveni transferul de culoare. Acestea le poți introduce în cuva mașinii de spălat iar astfel păstrarea intensității culorilor rufelor introduse la spălat va fi mult mai ușor de realizat.

Evită uscarea rufelor sub acțiunea directă a razelor soarelui

Uscarea rufelor la soare se poate dovedi a fi foarte practică și rapidă, însă totodată poate fi dăunătoare pentru culorile rufelor introduse la spălat. De aceea noi îți recomandăm să eviți uscarea rufelor la soare și să folosești un uscător de rufe electric. Astfel, rufele colorate vor beneficia de cele mai bune condiții pentru uscare, iar astfel intensitatea culorilor va fi păstrată pentru mai mult timp.

Investește în achiziția unei mașini de spălat performante

Dacă îți vei cumpăra o mașină de spălat performantă, cu siguranță aceasta va avea grijă ca rufele tale colorate să beneficieze de cele mai bune condiții de spălare, pentru a fi astfel mereu ca noi. În oferta Demax vei găsi o mulțime de mașini de spălat super performante, cu ajutorul cărora spălarea rufelor colorate se va dovedi a fi mai ușor de realizat ca niciodată.

Ai putea avea în vedere achiziționarea mașinii de spălat LG F4WN609S2T deoarece aceasta folosește inteligența artificială pentru a le oferi rufelor condiții optime de spălare, iar astfel intensitatea culorilor va fi păstrată pe termen îndelungat!

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Greșeli de evitat în folosirea mașinii de spălat rufe - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*