mașinii de spălat rufe

Greșeli de evitat în folosirea mașinii de spălat rufe

mașinii de spălat rufe

Dată fiind importanța pe care mașina de spălat rufe o are în viața noastră de zi cu zi, cu toții ne dorim să îi oferim cele mai bune condiții de funcționare întocmai pentru ca aceasta să aibă o durată de viață cât mai îndelungată. 

Cu toate acestea, mulți dintre noi comitem anumite greșeli care compromit nu numai aspectul rufelor ci totodată și buna funcționare a mașinii de spălat. Despre aceste greșeli ne-am propus să discutăm în acest articol. 

Iată așadar care sunt cele mai comune greșeli de evitat în folosirea mașinii de spălat rufe, pentru a-i oferi astfel condiții excelente de funcționare și totodată pentru a putea obține mereu rufe perfect curate:

Folosești prea mult detergent

Folosești prea mult detergent

Este probabil cea mai comună greșeală în rândul utilizatorilor mașinii de spălat rufe. Foarte multe persoane folosesc mai mult detergent de rufe decât este necesar, iar această greșeală are anumite consecințe pe care nimeni nu și le dorește. O cantitate mare de detergent nu va curăța hainele mai bine, ci dimpotrivă, șansele ca acesta să lase urme nedorite sunt destul de mari. 

Mai mult decât atât, surplusul de detergent va cauza depuneri în interiorul mașinii de spălat, ceea ce poate provoca blocaje și alte defecțiuni.

Urmărește recomandările producătorului de detergent în ceea ce privește cantitățile recomandate și pune sfaturile în practică.

Nu lăsa rufele să stea murdare prea mult timp

Cu cât introduci mai rapid rufele la spălat după ce au fost murdărite, cu atât petele vor fi mai ușor de îndepărtat. Dacă vei lăsa petele să se usuce și să intre în țesătură, atunci cu siguranță te vei chinui foarte mult să le cureți.

Pui prea multe rufe la spălat

Fiecare mașină de spălat are o anumită capacitate pe care trebui să respecți. Dacă vei introduce mai multe rufe la spălat decât cantitatea recomandată, problemele nu vor întârzia să apară. Acestea se vor mișca mai încet, curățarea nu va mai fi la fel de eficientă și totodată ar putea apărea defecțiuni tehnice din cauza suprasolicitării mașinii de spălat.

Nu sortezi hainele înainte de spălare

Uneori, sortarea rufelor înainte de spălare poate părea a fi o misiune imposibilă, motiv pentru care foarte multe persoane comit greșeli atunci când sunt nevoite să sorteze hainele. Ei bine, nu ar trebui să te grăbești să pui rufele la spălat fără a le sorta, deoarece poți avea surprize neplăcute. În acest sens, vei găsi pe blogul nostru un articol cu sfaturi practice pentru sortarea rufelor înainte de spălare.

Sfaturi pentru obținerea unor rezultate mai bune în timpul spălării

Există câteva practici pe care, dacă le vei adopta, îți vor oferi rezultate mult mai bune în timpul spălării. Ai putea începe, de exemplu, cu adăugarea unei cantități mai mici de rufe la spălat. Astfel, detergentul va fi distribuit în mod uniform, la fel și balsamul, iar astfel rufele nu numai că vor fi mai bine spălate, ci totodată vor dispărea cutele dar și petele lăsate de detergent. Totodată, atunci când cumperi detergent de rufe, ar trebui să pui calitatea pe primul loc. Iar utilizarea soluțiilor anticalcar ar trebui să reprezinte o procedură la care să apelezi frecvent.

De asemenea, ar trebui să îți aloci timp pentru curățarea mașinii de spălat în mod frecvent, astfel încât să fie mereu curată, pentru a putea evita apariția petelor dar și a posibilității de dezvoltare a microbilor.

În final, amintește-ți că nu numai selectarea temperaturii potrivite este importantă, ci și turația ar trebui aleasă cu grijă. Materialele sensibile ar trebui spălate, de exemplu, cu o turație cât mai redusă. O turație mare le poate afecta țesătura, ceea ce sigur că nu îți dorești.

Acestea fiind prezentate, trebuie să precizăm că poți evita foarte multe dintre aceste greșeli folosind o mașină de spălat rufe de ultimă generație, dotată cu tehnologii și funcții inteligente concepute special pentru protejarea rufelor puse la spălat. În oferta Demax vei găsi mai multe modele pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a te bucura de rufe perfect spălate!

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: La ce temperatură să speli rufele în funcție de tipul lor - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*