5 caracteristici de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi un televizor

televizor

Alegerea televizorului nu a fost niciodată prea ușor de făcut, dată fiind importanța pe care acesta o are pentru divertismentul nostru în viața de zi cu zi precum și din cauza gamei foarte variate de modele disponibile în comerț. Cei mai mulți dintre cumpărători folosesc diagonala pe post de criteriu principal de alegere a televizorului, ceea ce nu este neapărat foarte corect.

Sigur, diagonala contează, deoarece un televizor mare oferă cu totul altă experiență a vizionării unui film la TV. Există însă și alte caracteristici importante pe care trebuie să le ai în vedere, iar printre acestea se regăsește și marca televizorului.

De exemplu, dacă vei alege să cumperi un televizor Samsung, atunci cu siguranță calitatea acestuia nu te va dezamăgi. De aceea te invităm să descoperi oferta Demax de televizoare Samsung și să alegi modelul care te atrage cel mai mult. Vei beneficia de cele mai bune prețuri iar noul tău televizor se va ridica, fără dar sau poate, la nivelul așteptărilor tale!

Totuși, dacă vrei să te asiguri personal că îți vei cumpăra cel mai bun televizor, iată care sunt cele mai importante 5 aspecte pe care trebuie să le urmărești:

Tipul ecranului

În comerț vei găsi televizoare tip plasmă, televizoare LCD, televizoare LED și QLED, precum și televizoare OLED. Iar dacă nu ai prea multe cunoștințe în domeniu, cu siguranță nu îți va fi prea ușor să te decizi asupra unui tip de televizor.

Nu vrem să îți complicăm decizia așa că îți recomandăm televizoarele OLED de la Samsung, însă dacă bugetul tău nu este foarte generos, atunci la fel de bun se va dovedi și un televizor cu tehnologie QLED. Iar dacă îți dorești un televizor ieftin și bun, modelele LCD cu siguranță nu te vor dezamăgi, mai ales dacă nu ai foarte mari așteptări de la televizorul achiziționat.

televizoare

Rezoluție

În zadar îți cumperi un televizor cu diagonală mare, atât timp cât nu are o rezoluție pe măsură. Iar în 2021 pare a fi o nebunie să cumperi un televizor care nu are o rezoluție 4K. Prețul televizoarelor 4K a devenit tot mai accesibil în ultimii ani, iar această rezoluție este tot mai des abordată atât de platformele video precum și de tot mai multe canale TV. 

Totuși, dacă îți cumperi un televizor pe care îl vei instala în bucătărie, deci nu va fi folosit foarte des, un televizor cu rezoluție Full HD îți va face treaba de minune. Astfel, va trebui să te gândești la modul în care va fi folosit noul tău televizor, pentru a alege o rezoluție care să se ridice la nivelul așteptărilor.

Cât de SMART vrei să fie noul tău televizor?

În 2021 nu trebuie să cumperi un televizor care nu este SMART. Acesta îți va schimba complet perspectiva asupra timpului petrecut în fața televizorului, oferindu-ți libertatea de a alege sursele de conținut preferate cu doar câteva butoane apăsate pe telecomandă. 

Prin urmare, îți recomandăm să ai în vedere achiziționarea unui televizor cât mai inteligent, care să îți ofere acces facil la platforme precum Netflix și Youtube dar și cât mai multe extraopțiuni interesante. 

De asemenea, redarea conținutului de pe alte dispozitive, precum telefonul mobil sau laptopul, pe ecranul televizorului ar trebui să fie cât mai ușor de realizat.

HDR

Sigur îți dorești ca televizorul pe care îl cumperi să te încânte cu imagini cât mai apropiate de realitate, cu o coloristică vie și atrăgătoare. EI bine, standarde precum HDR10 și HDR+ ar trebui să se regăsească în lista sa de specificații. Astfel, un televizor ce dispune de aceste tehnologii va prezenta imagini mult mai calitative iar tu vei fi încântat de fiecare imagine oferită de televizorul tău.

Diagonală

În final, sigur vei ține cont și de diagonala televizorului. În acest sens, opțiunile sunt nenumărate. Totuși, nu este mereu o idee bună să alegi cel mai mare televizor din oferta unui magazin, deoarece nu ți se va garanta astfel o experiență inedită, ci dimpotrivă. Alegerea unui televizor mare se poate dovedi a fi o idee proastă uneori.

Diagonala televizorului o vei alege ținând cont de dimensiunile camerei în care va fi instalat precum și de distanța de la care vei privi ecranul. În acest sens, avem un articol pe blogul nostru despre cum să alegi corecta diagonala televizorului. Citește-l și pune în practică sfaturile noastre pentru o alegere cât mai inspirată!

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*