Cum-să-alegi-corect-diagonala-televizorului.jpg

Cum să alegi corect diagonala televizorului

Televizorul reprezintă doza noastră zilnică de divertisment și de informații, având un rol important în atribuirea confortului pe care o locuință ni-l oferă. Serile petrecute cu familia în fața televizorului, indiferent de tipul conținutului difuzat, au devenit de-a lungul timpului o tradiție. Prin urmare, cu toții ne dorim să deținem un televizor cât mai performant, care să ne ofere experiențe inedite în timpul vizionării serialelor preferate.

Achiziționarea unui nou televizor implică deci o serie de criterii ce pot garanta o achiziție reușită. Astfel, atunci când așteptările de la noul televizor sunt mari, cel mai probabil se dorește a fi un model smart, cu tehnologii de ultimă generație, 4K și, cel mai probabil, să aibă o diagonală foarte mare. 

Ei bine, achiziția unui televizor cu diagonală imensă nu garantează în mod automat o experiență a vizionării la TV cât mai plăcută. Ba dimpotrivă! Uneori, achiziția unui televizor cu diagonală foarte mare se poate dovedi a fi o decizie greșită, atât timp cât nu dispui de spațiul necesar pentru a păstra distanța optimă între utilizatori și TV. 

Diagonala televizorului se stabilește ținând cont de o serie de detalii importante, precum dimensiunile camerei în care va fi instalat, distanța dintre utilizator și ecran dar și de alte aspecte despre care vom vorbi în rândurile următoare. Astfel, dacă îți dorești să afli cum se alege corect diagonala televizorului, astfel încât să te bucuri pe deplin de noua achiziție, atunci ai ajuns la locul potrivit. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

Care este distanța recomandată pentru vizionarea la TV

Fiecare producător de televizoare recomandă o distanță de vizionare anume precum și un anumit unghi de vizionare pentru fiecare model. Prin urmare, atunci când îți achiziționezi un nou televizor, ar trebui să ții cont de aceste detalii. Conform specialiștilor, vei avea parte de o experiență excelentă a vizionării la TV atât timp cât ecranul ocupă 40 de grade din câmpul tău vizual.

Cum poți afla dimensiunea ideală a televizorului în funcție de distanța de la care vei privi la el? Ei bine, poți înmulți diagonala ecranului cu 1,2, iar astfel vei afla care este distanța optimă pentru a privi la TV, în funcție de modelul ales. De exemplu, în cazul unui televizor de 50 de inch, distanța recomandată este de 60 inch, ceea ce înseamnă 152,4 cm.

Altfel spus, cu cât televizorul este mai mare, cu atât mai mult va trebui să te îndepărtezi de el, pentru a beneficia de o experiență optimă.

Alte sfaturi pentru alegerea corectă a televizorului în funcție de dimensiunile sale

Un televizor mare, cu rezoluții înalte și tehnologii de ultimă oră este încântător din o mulțime de puncte de vedere. Imaginile afișate vor fi mult mai calitative și mai apropiate de realitate, oferind astfel o experiență a vizionării unui film mult mai captivantă și mai calitativă. În oferta Demax vei găsi televizoare de top, la cele mai bune prețuri. Nu rata reducerile momentului!

Important este, în schimb, să alegi televizorul în așa fel încât să poți păstra o distanță optimă a vizionării. Prin urmare, acordă atenție dimensiunilor reale ale televizorului, luând în calcul și ramele sale, deoarece acestea pot influența, la rândul lor, dimensiunile reale. Astfel, vei putea evita problemele ce pot apărea la instalare, atunci când calculele au fost efectuate greșit. 

Prin urmare, atunci când stabilești dimensiunea pe care noul tău televizor o va avea, va trebui să te gândești și la instalarea acestuia. Îți vei instala televizorul pe perete, sau va fi așezat pe un stand TV? Ține cont de dimensiunile spațiului de care dispui, pentru a te asigura că televizorul achiziționat își va găsi locul cu ușurință, fără a fi nevoit să faci anumite compromisuri.

În ceea ce privește înălțimea recomandată pentru instalarea televizorului, poziția ideală este la nivelul ochilor, astfel încât să nu fii nevoit să stai într-o poziție nefirească atunci când privești la TV, poziție ce se va dovedi a fi foarte obositoare. 

Acestea sunt așadar aspectele de care ar trebui să ții cont atunci când stabilești dimensiunile noului tău televizor. Iar dacă ai stabilit care este diagonala pe care acesta ar trebui să o aibă, te invităm să descoperi televizoarele din oferta Demax, pentru a alege modelul perfect pentru tine. Îți amintim că poți găsi în oferta magazinului nostru și suporturi TV, pentru a-l instala în poziția ideală pentru o experiență extraordinară.

Acest articol are 2 comentarii
  1. Pingback: 5 caracteristici de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi un televizor - Blog DEMAX.ro

  2. Pingback: 5 motive pentru a-ți cumpăra un televizor 4K - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*