plitele cu inducție

Tot ce trebuie să știi despre plitele cu inducție

plitele cu inducție

Plita este de departe cel mai utilizat aparat electrocasnic din bucătărie, oferind posibilitatea de a ne găti mâncărurile preferate în condiții excelente. De asemenea, dată fiind mai ales popularitatea aflată într-o continuă creștere pe care electrocasnicele incorporabile o au, plitele incorporabile au câștigat tot mai mult teren în fața clasicelor aragazuri.

Ei bine, motivele pentru care tot mai multe persoane preferă plitele electrice sunt ușor de înțeles. Acestea sunt mult mai elegante, mai ușor de întreținut și totodată performanțele lor nu pot fi contestate. Astfel, chiar dacă alegerea unei plite și a unui cuptor incorporabil se poate dovedi a fi ceva mai costisitoare, cu siguranță este o investiție ce merită făcută fără a sta prea mult pe gânduri.

Plitele incorporabile pot fi însă de mai multe tipuri. Plitele incorporabile diferă, în principal, prin modul de alimentare. Vei găsi plite incorporabile pe gaz precum și plite incorporabile electrice. La rândul lor, plitele electrice pot fi de mai multe tipuri, iar plitele cu inducție este cu siguranță opțiunea cea mai populară. 

De aceea, în acest articol ne-am propus să vorbim despre plitele cu inducție. Astfel, dacă îți dorești să descoperi mai multe informații despre plitele cu inducție, cu siguranță ai ajuns la locul potrivit!

Care este modul de funcționare al plitelor cu inducție

Plite electrice incorporabile

Plitele cu inducție sunt foarte moderne, folosind unde electromagnetice pentru a încălzi vasele folosite pentru gătit, oferind astfel o încălzire rapidă și uniformă, ceea ce va garanta desigur și rezultate excelente. Practic, inducția reprezintă cel mai puternic mod de încălzire, fiind astfel tehnologia ideală pe care o poți folosi pentru gătit.

De ce ar trebui să îți cumperi și tu o plită cu inducție

Fiind aparate de ultimă generație, beneficiind de o mulțime de inovații din domeniul tehnologiei, plitele cu inducție te vor încânta cu o mulțime de avantaje ce te vor convinge că ai făcut cea mai bună alegere. În oferta Demax vei găsi o mulțime de plite cu inducție la prețuri excelente, așa că ar trebui să le ai și tu în vedere atunci când îți propui să îți dotezi bucătăria cu o plită care să-ți ducă pasiunea pentru gătit la următorul nivel!

plite cu inducție

Iată care sunt cele mai importante avantaje de care te vei bucura și tu dacă vei alege o plită cu inducție de top:

Eficiență energetică superioară

Principalul avantaj al plitelor electrice cu inducție este eficiența lor energetică. Practic, în cazul folosirii unei astfel de plite nu putem vorbi despre pierderi de căldură, așa cum se întâmplă la celelalte tipuri de plite.

Transferul de căldură se face direct în materialul vasului folosit pentru căldură, iar astfel nu există pierderi ce pot aduce mai multe cheltuieli în plus. De exemplu, în cazul plitelor pe gaz putem vorbi de pierderi de temperatură de până la 60%. În schimb, în cazul plitelor cu inducție toată energia este folosită pentru gătit, iar astfel nu numai că vei obține mâncăruri mult mai bine gătite, ci totodată vei face generoase economii de combustibil.

Sunt foarte sigure

Atunci când gătești folosind o plită cu inducție, puține sunt accidentele ce se pot produce. Iar asta deoarece acest tip de plite se remarcă și cu un nivel superior de siguranță. Practic, vorbim despre un tip de plite a căror suprafață nu se încălzește în timpul gătitului, iar astfel nu există riscul de a te accidenta.

De asemenea, plitele cu inducție de top se opresc singure atunci când vasul a fost îndepărtat de pe suprafața pentru gătit precum și atunci când ai uitat vasul pe foc, iar lichidul din interior se evaporă. Astfel pot fi prevenite o mulțime de accidente nedorite.

Sunt foarte ușor de instalat

Un alt motiv pentru care ar trebui să ai în vedere achiziționarea unei plite cu inducție este simplitatea acestora de instalare. Aceste plite sunt subțiri și se instalează cu ușurință în mobilierul de bucătărie fără a avea neapărată nevoie de ajutorul unui specialist.

Sunt elegante și ușor de curățat

În final, eleganța dată de sticla neagră folosită pentru construirea plitelor cu inducție ar trebui să te convingă să folosești și tu una. De asemenea, pentru a curăța o plită cu inducție nu ai nevoie decât de o lavetă umedă cu ajutorul căreia o vei face să arate ca nouă.

Te-am convins că merită să îți cumperi și tu o plită cu inducție? Descoperă oferta noastră și alege plita ideală pentru tine!

plite-incorporabile
Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*