curatare cuptor cu microunde

Cum se curăță cuptorul cu microunde corect

Cuptorul cu microunde este de departe unul dintre cele mai solicitate aparate electrocasnice din bucătărie. Îl folosim zilnic pentru a ne pregăti rapid mâncarea și ne bucură faptul că putem câștiga atât de mult timp folosindu-l. Cu toate acestea, fiind atât de folosit, este de la sine înțeles că acest aparat este supus murdăriei.

curatare cuptor cu microunde

De aceea, în acest articol am decis să facem un articol despre întreținerea cuptorului cu microunde. Mai exact, îți vom prezenta mai multe sfaturi cu ajutorul cărora îți poți curăța corect și rapid cuptorul cu microunde. Iată care sunt acestea:

Folosește apă și lămâie

Pentru a putea curăța eficient cuptorul cu microunde, ai putea încerca să folosești lămâie. Este un ingredient natural, pe care sigur îl ai în casă, care poate oferi rezultate grozave. Cum să folosești lămâia pentru a-ți curăța cuptorul cu microunde?

Ei bine, tot ce trebuie să faci este să pui un bol cu apa și zeama unei lămâi, iar mai apoi pornește un program scurt la temperatură înaltă. După terminarea programului, bolul cu apă și zeamă de lămâie se mai lasă în interior, iar după aproximativ 10 minute poți folosi un burete pentru a șterge murdăria.

Rezultatul te va încânta!

Încearcă și bicarbonatul de sodiu

Știi deja probabil că bicarbonatul de sodiu este bun la toate. Ei bine, află că îl poți folosi și pentru curățarea cuptorului tău!

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru curățarea grăsimilor ce ar putea ajunge pe pereții cuptorului cu microunde. Folosește o soluție formată din 3 sferturi bicarbonat de sodiu și un sfert apă, iar pasta obținută o poți folosi pentru a curăța pereții.

Lasă soluția obținută să acționeze timp de 5 minute, iar apoi cu ajutorul unei lavete îndepărtează murdăria.

Oțetul te poate ajuta să cureți cuptorul cu microunde

Să nu crezi că am uitat de oțet! Acesta este, la rândul său, un produs grozav ce te poate ajuta să cureți o mulțime de tipuri de murdărie. Iar cuptoarele cu microunde pot fi curățate, de asemenea, cu oțet.

Pune 2-3 linguri de oțet alb într-un pahar cu apă, iar recipientul trebuie să îl introduci apoi în cuptorul cu microunde. Pornește cuptorul la temperatură maximă pentru o perioadă de 5 minute, iar mai apoi lasă-l închis încă un sfert de oră.

În final, trebuie doar să folosești o lavetă și vei observa că murdăria va fi foarte ușor de îndepărtat.

Folosește soluțiile speciale din comerț

Poate că nu vrei să folosești unul dintre ingredientele de mai sus pentru a-ți curăța cuptorul cu microunde, ori acestea nu îți oferă rezultatele dorite.

Ei bine, poți încerca cu detergent de vase sau, de ce nu, cu soluțiile special concepute pentru curățarea cuptoarelor cu microunde.

Găsești astfel de produse în comerț, așa că nu îți rămâne decât să le încerci și să-l descoperi pe cel mai bun. Fără dar sau poate vei găsi un produs care să îți ofere rezultatele dorite.

Totuși, dacă alegi să folosești un produs de curățare ce are la bază ingrediente chimice, ar trebui să te asiguri că ai șters orice urmă de soluție. Astfel vei evita riscurile ca ingredientele chimice din compoziția produsului respectiv să ajungă în mâncare.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante sfaturi pentru curățarea cuptorului cu microunde. Iar dacă ai nevoie de un nou cuptor cu microunde, atunci poți arunca o privire peste oferta magazinului nostru. Cu siguranță vei găsi un model potrivit pentru tine.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*