cum se alege programul de spalare

Recomandări pentru alegerea programelor la mașina de spălat rufe

Care este cel mai folosit program de spălare de către tine? Multe persoane obișnuiesc să folosească mereu același program și aceleași setări de spălare, acest lucru oferindu-le confort. Cu toate acestea, nu toate rufele se spală la fel, acesta fiind și motivul pentru care mașinile de spălat rufe vin la pachet cu atât de multe programe.

Dacă și tu te întrebi cum să alegi corect programul de spălare al mașinii de spălat rufe, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol te vom învăța noi să alegi corect programele mașinii de spălat rufe. În acest fel, sigur vei reuși să faci o alegere potrivită.

Cum să alegi programul de spălare

Așa cum spuneam, alegerea este ușor de făcut. Ține cont de tipul țesăturilor spălate și alege programul special dedicat spălării acestora. Ai de spălat rufe de bumbac? Alege ca atare. Speli articole din lână? Selectează un program special.

Majoritatea mașinilor de spălat au programe special dedicate fiecărui tip de țesătură, indiferent că este albă sau colorată. Mai mult decât atât, există și anumite funcții sau setări pentru a alege cele mai bune condiții de spălare pentru rufele selectate.

Folosește mereu programele speciale dedicate, iar în acest fel te vei asigura că rufele au parte de cele mai bune condiții întocmai pentru a fi mereu ca noi, curate, atrăgătoare, confortabile și mai ales sigure.

Ce funcții de spălare să folosești?

În ceea ce privește funcțiile de spălare, există de asemenea diferite opțiuni pe care trebuie să le ai numaidecât în vedere. Cea mai importantă este funcția de spălare rapidă, ce poate fi considerată un program de spălare. Este alegerea optimă atunci când sunt puține haine de spălat, iar gradul lor de murdărie nu este îngrijorător.

Acest program nu ar trebui să dureze mai mult de 20-30 de minute, ceea ce reprezintă o opțiune grozavă atunci când ești pe grabă.

Funcția de spălare ECO reprezintă o altă opțiune interesantă. Când să o folosești? Ai putea opta pentru această funcție atunci când vrei să faci economie de apă și energie, întocmai acesta fiind și scopul funcției de spălare ECO.

Durata de spălare este mai mică, iar dacă nu e necesar să folosești temperaturi mari de spălare, atunci poți opta pentru acest program iar astfel consumul va fi redus în mod considerabil.

Spălarea intensivă reprezintă alegerea ideală atunci când rufele sunt foarte murdare. Este un program mai lung, ce folosește temperaturi de până la 90 de grade Celsius, întocmai pentru a putea elimina toată murdăria.

Ce temperaturi de spălare să folosești?

În final, ne mai rămâne doar să vorbim doar despre temperaturile pe care le poți folosi în timpul spălării. Ei bine, iată care sunt opțiunile:

  • 30 de grade – este o alegere grozavă atunci când vrei să speli rufe folosind apă rece, aceasta fiind recomandată în cazul hainelor sensibile;
  • 40 de grade – această temperatură o vei folosi pentru a proteja hainele sensibile, precum și pe cele colorate;
  • 60 de grade – spălarea cu apă caldă este recomandată pentru a proteja hainele ce nu suportă mai mult de 60 de grade celsius, precum și pe cele care sunt în culori pale;
  • 90 de grade – în final, avem spălarea cu apă foarte fierbinte, opțiune pentru care poți opta doar în cazul rufelor care rezistă la fierbere, așa cum sunt rufele albe, din bumbac sau din in.

În final, trebuie doar să îți recomandăm să consulți etichetele rufelor spălate, întocmai pentru a putea folosi parametrii optimi de spălare.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*