Hota este unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie, aceasta păstrând un mediu curat în bucătărie, absorbind fumul, aburii precum și grăsimile mereu prezente atunci când gătim. Scopul hotei este acela de crea un mediu cât mai curat și mai confortabil în bucătărie, prin urmare o folosim mereu atunci când gătim.
Pentru ca hota să fie eficientă pe termen îndelungat și totodată să aibă o rezistență superioară, trebuie să ne ocupăm de întreținerea ei în cele mai mici detalii. Astfel, cu cât este mai bine întreținută, cu atât mai puține vor fi problemele pe care le va întâmpina, obținându-se în permanență o eficiență maximă.
Dacă hota ne curăță bucătăria de mirosuri, fum și grăsimi, noi trebuie să ne ocupăm de curățarea ei. Aceasta dispune de anumite filtre cu ajutorul cărora aerul din bucătărie este curățat, lăsând un mediu cât mai curat. Aceste filtre duc greul, iar de aceea necesită toată atenția noastră. Va trebui să le curățăm în mod frecvent și să le înlocuim atunci când este cazul.
În acest articol vom vorbi despre curățarea corectă a hotei. Îți vom oferi sfaturi și recomandări cu ajutorul cărora îți va fi foarte ușor să te ocupi de curățarea și întreținerea hotei tale.
De ce ar trebui să te ocupi frecvent de curățarea hotei
Așa cum spuneam, curățarea hotei reprezintă o activitate foarte importantă pentru a te putea bucura cât mai mult de eficiența acestui aparat electrocasnic. Fiind atât de des exploatată, hota acumulează grăsimi, ulei, praf și altele, ceea ce poate reprezenta un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. Astfel, pot apărea probleme de sănătate.
De asemenea, o hotă necurățată nu va fi foarte eficientă, iar la un moment mirosurile nu vor mai fi la fel de bine absorbite.
Ar trebui să te ocupi de curățarea hotei în mod frecvent pentru a evita anumite probleme pe care sigur vrei să le eviți. De exemplu, dacă vei ignora pe termen lung această operațiune de întreținere a hotei, grăsimile se vor acumula în cantități suficient de mari pentru a provoca un incendiu sau defecțiuni ale hotei.
Te întrebi cât de des ar trebui să te ocupi de curățarea hotei? De regulă, o curățare la 30 de zile este suficientă. Totuși, trebuie să ai în vedere și frecvența sesiunilor de gătit. Astfel, dacă gătești zilnic, de mai multe ori pe zi, cu siguranță va trebui să cureți hota mai des. În schimb, dacă gătești doar ocazional, probabil că nu va fi necesar să cureți hota o dată la 30 de zile.
Înainte de a-ți prezenta pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți curăța hota, îți recomandăm să ai în vedere achiziționarea unei hote cât mai ușor de întreținut, dotate cu filtre ușor de curățat. În oferta Demax vei găsi o mulțime de hote ușor de curățat. Poți avea în vederea achiziția unui nou model cât mai simplu de întreținut.
Ocupă-te de curățarea filtrului
Poți consulta instrucțiunile din cartea tehnică a hotei pentru a îndepărta filtrul hotei. După ce a fost extras, acesta poate fi lăsat la înmuiat mai mult timp într-o soluție specială sau în apă caldă și detergent. Bicarbonatul de sodiu poate oferi rezultate excelente atunci când îți dorești să cureți hota.
După ce vei scoate filtrul din soluția în care a stat la înmuiat, poți folosi o lavetă cu ajutorul căreia vei putea îndepărta cu ușurință apa și petele rămase. Iar astfel, filtrul hotei va fi ca nou.
Curăță ventilatorul hotei
Ventilatorul hotei ar putea avea și el nevoie de o curățare, mai ales dacă obișnuiești să gătești frecvent. Umiditate și grăsimile ar putea duce la formarea depunerilor pe ventilator sau pe alte elemente ale acestuia, ceea ce va îngreuna funcționarea hotei. Folosindu-te de indicațiile din manualul de utilizare, îndepărtează ventilatorul pentru a-l curăța de depuneri, iar astfel hota va fi mult mai eficientă.
Curățarea paletelor ventilatorului nu numai că garantează o mai bună funcționare a hotei, ci totodată îi va prelungi durata de funcționare.
Curățarea tubului de evacuare
În final, ar mai trebui să ai în vedere curățarea tubului de evacuare. Pe pereții acestuia se pot depune grăsimi și murdărie, ceea ce va afecta eficiența hotei. Astfel, păstrând curat tubul de evacuare, vei beneficia de o eficiență sporită în timpul funcționării hotei.
Toate aceste operațiuni se efectuează cu hota scoasă din priză și totodată purtând mănuși de protecție. De asemenea, unele filtre pot fi curățate în mașina de spălat vase, așa că ar trebui să verifici indicațiile producătorului.
În unele cazuri, poate fi necesară înlocuirea filtrului hotei, ceea ce ar trebui să ai și tu în vedere atunci când constați că filtrul nu poate fi curățat prea bine.
Acestea sunt așadar indicațiile ce te vor ajuta să îți cureți hota cu ușurință. Pune-le în practică, iar rezultatul nu te va dezamăgi ci dimpotrivă, îți va oferi o hotă perfect curată, eficientă și mai ales sigur de folosit.
Fii primul care lasa un comentariu.