aer conditionat

Sfaturi pentru intretinerea corecta a aparatului de aer condiționat

aer condiționat

Suntem în perioada anului în care temperaturile ridicate de afară ne obligă să folosim aproape în permanență aparatele de aer conditionat pentru a ne asigura confortul termic. Astfel, putem spune că depindem destul de mult de aceste aparate care ne oferă atât de dorită răcoare cu ajutorul căreia combatem căldura de afară. Prin urmare, trebuie să depunem toate eforturile necesare pentru a garanta aparatului de aer conditionat parametrii optimi de funcționare.

În acest articol ne-am propus să vorbim despre curățarea aparatelor de aer conditionat. Astfel, dacă te întrebi de ce ar trebui să te ocupi de această activitate, care sunt riscurile ignorării acestei operațiuni și totodată cum ar trebui să cureți corect aparatul de aer conditionat, acest articol îți va oferi răspunsurile pe care le cauți.

Motive pentru care ar trebui să ai în vedere curățarea aparatului de aer condiționat

Te întrebi de ce este atât de necesară curățarea aparatului de aer conditionat? Ei bine, există câteva motive pe care trebuie să le ai în vedere neapărat. Iată care sunt aceste motive:

Un aparat de aer conditionat necurățat poate cauza probleme de sănătate

Igienizarea aparatului de aer condiționat este necesară mai ales pentru a nu risca apariția unor afecțiuni respiratorii. Asta deoarece în interiorul aparatului de aer conditionat necurățat se poate crea un mediul favorabil dezvoltării de bacterii și ciuperci ce pot duce la apariția pneumoniei, a rinitei sau a unor viroze. 

de-ce-sa-cureti-aparatul-de-aer-conditionat

Conjunctivita virală este o altă afecțiune ce poate fi cauzată de funcționarea unui aparat de aer conditionat neigienizat.

Curățarea aparatului de aer conditionat îi oferă condiții optime pentru funcționare

Este important să te ocupi de curățarea aparatului de aer conditionat nu numai pentru a nu risca apariția unor afecțiuni de sănătate, ci totodată pentru a-i garanta condiții excelente pentru o funcționare în parametri normali. 

Atunci când în interiorul aparatului de condiționează se adună o cantitate mare de praf, calitatea aerului oferit de acesta va scădea în mod considerabil. Astfel, vor apărea mirosuri neplăcute și totodată aparatul de aer conditionat nu va mai putea oferi performanțe superioare.

Pe lângă faptul că funcționarea aparatului de aer conditionat va fi mai puțin eficientă, acesta va consuma mai multă energie electrică. Pe scurt, aparatul va fi mai mereu suprasolicitat, ceea ce va duce în mod automat la scurtarea duratei de viață a acestuia.

Consum de energie redus, defecțiuni mai rare

Dacă îți propui să nu cheltui bani pentru întreținerea aparatului de aer conditionat, atunci ar trebui să ai în vedere o curățare cât mai frecventă a acestuia. În acest caz, consumul de energie va fi redus și totodată defecțiunile mai rare sau chiar inexistente. Prin urmare, nu va trebui să suporți cheltuieli pe care oricum nu ți le dorești.

Cum să cureți corect aparatul de aer condiționat

Atunci când îți propui curățarea aparatului de aer conditionat trebuie să știi că ai la dispoziție două opțiuni: colaborarea cu o firmă specializată în acest domeniu sau te poți ocupă personal de această lucrare de întreținere.

Iar dacă ți-ai propus să cureți personal aparatul de climatizare, atunci ar trebui să ai în vedere îndepărtarea prafului și a mizeriei de pe următoarele elemente: vaporizator, filtre, turbină, tavă de condens și condensator. În acest sens ai putea folosi soluții special concepute pentru curățarea aparatelor de aer conditionat, pe care le poți cumpăra din comerț.

Cel mai simplu îți va fi să te ocupi de curățarea filtrelor aparatului de aer conditionat, deoarece este o operațiune ușor de realizat. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi:

  1. Deconectează aparatul de aer conditionat de la priză;
  2. Folosește o lavetă și soluție de curățare pentru curățarea unității interioare;
  3. Masca din interior poate fi scoasă pentru o curățare cât mai eficientă. Îți recomandăm să aștepți ca aceasta să se usuce cât mai bine înainte de a o asambla înapoi;
  4. Scoate filtrul de aer pe care îl poți curăța, de asemenea, folosind o soluție din comerț, așa cum ți-am recomandat. În unele cazuri poate fi necesară înlocuirea filtrului cu unul nou;
  5. În final, asigură-te că ai asamblat totul la loc iar aparatul de aer conditionat funcționează în parametri optimi.

Unitatea externă a aparatului de aer conditionat este mult mai dificil de curățat, iar de aceea ar trebui să ai în vedere colaborarea cu o firmă din domeniu. Aceasta nu numai că va curăța unitatea, ci totodată va completa cu freon unitatea și se va asigura că beneficiază de cele mai bune condiții pentru funcționare.

În final, îți mai putem recomanda doar să ai în vedere faptul că această operațiune de întreținere a aparatului de aer conditionat se face cel puțin de două ori pe an, însă în anumite condiții poate fi necesară curățarea chiar mai des. De asemenea, ar trebui să ai în vedere curățarea aparatului de fiecare dată înainte de sezonul cald. 

oferta-aparate-de-aer-conditionat-demax

Iar dacă ai nevoie de un nou aparat de aer conditionat, atunci ar trebui să descoperi oferta Demax și să alegi un nou model ușor de întreținut și totodată performant!

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*