Aparatele de aer conditionat – Solutia perfecta pentru zilele toride de vara

Temperaturile tot mai ridicate din timpul zilelor caniculare ne cauzeaza probleme multiple, atat in ceea ce priveste confortul, cat si in activitatile zilnice pe care le desfasuram. Fie ca stam la curte sau la bloc, temperatura din casa creste, iar discomfortul termic ne creeaza stari de moleseala si oboseala. Ferestrele deschise nu ne ajuta nici ele, ba din contra, fac ca aerul din casa sa fie si mai cald. Din cauza faptului ca in ultimii ani temperaturile oscileaza de la frig la foarte cald, organismul nostru se adapteaza cu dificultate acestor diferente de temperatura.

Reprezantantii Inspectoratului pentru situatii de urgenta, ne propun cateva masuri de prevenire si diminuare a efectelor caniculei:

 • Montati temporar, intre ferestre si perdele, un sistem de reflectare a caldurii (exemplu: folie de aluminiu);
 • Acoperiti ferestrele in care bate soarele dimineata sau dupa amiaza cu draperii, jaluzele, obloane. Acestea pot reduce caldura in casa cu pana la 80%;
 • Evitati expunerea la soare, mai ales in intervalul orar 11:00 – 16:00;
 • Alimentati-va sanatos, mancati regulat, echilibrat si usor;
 • Beti multa apa;
 • Purtati haine usoare, racoroase, deschise la culoare;
 • Protejati-va fata si capul purtand o palarie cu boruri largi;
 • Verificati functionarea corecta a sistemului de aer conditionat.

Zilele caniculare de vara au facut ca utilizarea unui aparat de aer conditionat sa se transforme dintr-un lux intr-o necesitate. Cand vine vorba despre alegerea celui mai bun aparat de aer conditionat pentru necesitatile noastre, trebuie sa fim atenti la mai multi factori, pentru a ne asigura ca am facut alegerea corecta. Decizia favorabila achizitionarii unui aparat trebuie sa includa si urmatoarele perspective – consumul de energie, capacitate, tehnologia folosita, design, filtre, functii, nivel de zgomot, marca etc.

Demax vine in preintampinarea nevoilor noastre cu o gama variata de aparate de aer conditionat, atat fixe, cat si portabile, pentru a putea fi adaptate dimensiunilor incaperii.

Aparatul de aer conditionat nu este un bun pe care sa il schimbam in fiecare an, asa ca in momentul achizionarii unui astfel de echipament, trebuie sa luam in considerare si garantia pe care producatorul o ofera. De exemplu, aparatele de aer conditionat de la Daewoo de pe Demax ofera o garantie de 5 ani si au inglobate tehnologii inovative. Una dintre aceste tehnologii este functia Wi-Fi (vezi aparatul de aer conditionat de la Daewoo).

De ce sa alegem in aparat de aer conditionat cu functie Wi-Fi?

Avantajele sunt multiple:

 • Vei reduce consumul de energie electrica;
 • Poti regla temperatura aerului cu ajutorul telefonului mobil sau al tabletei;
 • Poti porni aparatul de aer conditionat cand pornesti de la munca sau cand esti in trafic, in drum spre casa, in metrou, astfel incat, in momentul in care vei ajunge acasa sa te poti bucura de un confort termic perfect;
 • Poti porni/opri aparatul de AC astfel incat sa nu iti creeze costuri mari la factura de electricitate;
 • Poti controlezi temperatura de acasa de oriunde ai fi, in timp ce copii sunt acasa.

Mai mult, datorita anumitor functii pe care aparatele de aer conditionat le detin (de exemplu functia Dry Function), aerul conditionat nu va mai provoca probleme de sanatate. Prin utilizarea functiei Dry, aparatul va reduce umiditatea aerului pentru a mentine aerul in parametri normali, ce vs contribui la evitarea eventualelor probleme de sanatate ce pot aparea in urma unei umiditati prea ridicate (durer de cap, iritatii ale ochilor, nasului, gatului sau chiar scaderea imunitatii organismului).

Spune adio disconfortului termic si descopera avantajele unei temperaturi constante si confortabile! Intra pe Demax si descopera gama noastra de aparate de aer conditionat!

 

Acest articol are 1 comentariu
 1. Pingback: Sfaturi pentru intretinerea corecta a aparatului de aer condiționat - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*