mașina de spălat

Sfaturi pentru spălarea încălțămintei la mașina de spălat

mașina de spălat

La fel ca orice alt articol vestimentar, încălțămintea necesită atenția noastră zilnică pentru o bună păstrare de-a lungul timpului. Doar că întreținerea încălțămintei nu este chiar atât de ușor de realizat, iar de aceea ne dorim să îi curățăm într-un mod automatizat, folosind mașina de spălat.

Folosirea mașinii de spălat pentru curățarea încălțămintei este cel mai simplu mod de întreținere a încălțămintei, iar de aceea în acest articol ne-am propus să oferim câteva sfaturi practice pentru o utilizare corectă a mașinii de spălat pentru curățarea încălțămintei.

Iată așadar care sunt sfaturile pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți speli încălțămintea la mașina de spălat, pentru a obține rezultate cât mai satisfăcătoare fără a-ți asuma nici un risc:

Verifică dacă producătorul recomandă spălarea încălțămintei în mașina de spălat

Înainte de toate, ar trebui să te asiguri dacă producătorul încălțămintei recomandă sau nu spălarea la mașina de spălat. Pe eticheta acestora, pe cutie sau cel puțin în manual ar trebui să găsești indicații concrete în acest sens.

Îți recomandăm să faci această verificare deoarece nu toate perechile de încălțăminte pot fi spălate în mașină, iar dacă vei ignora această recomandare riști să distrugi încălțămintea pusă la spălat.

Îndepărtează murdăria de pe încălțăminte

murdăria de pe încălțăminte

Dacă încălțămintea pe care o deții poate fi spălată la mașina de spălat rufe, atunci ar trebui să o cureți manual înainte să o introduci la spălat, mai ales dacă murdăria este în exces. Murdăria vizibilă, așa cum este praful sau noroiul, trebuie îndepărtată, astfel încât să nu riști înfundarea mașinii de spălat. Poți folosi chiar și o perie în acest sens, astfel încât curățarea să fie cât mai eficientă.

Apoi, înainte de a introduce încălțămintea la spălat, ar trebui să îndepărtezi tălpicile dar și șireturile, pe care le vei spăla separat. Îți recomandăm ca pe acestea să le speli manual.

Folosește saci pentru spălarea încălțăminte

saci-pentru-spălarea-încălțăminte

Riscurile ca încălțămintea să fie distrusă în timpul programului de spălare, mai ales atât timp cât ai ales un program agresiv, sunt destul de mari. Prin urmare, trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a te asigura că nu vor apărea probleme.

Un mod excelent de a-ți proteja încălțămintea în timpul spălării implică folosirea sacilor speciali pentru încălțăminte. Introdu încălțămintea în acești saci, iar astfel aceasta va fi protejată. 

Dacă nu deții astfel de saci, ai putea folosi la fel de bine o față de pernă veche. Totodată, ai putea introduce și alte articole la spălat, deoarece acestea vor proteja nu numai încălțămintea ci și tamburul mașinii.

La ce temperatură se spală încălțămintea

la ce temperatură se spală încălțămintea

În ceea ce privește setarea temperaturii pentru spălarea încălțămintei, recomandarea noastră este să ai în vedere folosirea unui program de spălare cu apă rece. Astfel, nu vei risca dezlipirea încălțămintei, așa cum s-ar întâmpla, de exemplu, dacă ai folosi apa fierbinte. Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât șansele ca lipiciul folosit pentru prinderea încălțămintei să fie afectat sunt mai mari.

De asemenea, numărul de rotații ar trebui să fie, la rândul său, cât mai redus. Chiar dacă în acest caz uscarea încălțămintei va necesita mai mult timp, te vei asigura astfel că nu o vei distruge.

Ce detergent să folosești pentru spălarea încălțămintei

În final, ar trebui să ai în vedere folosirea unui detergent nu foarte agresiv, întocmai pentru a nu risca deteriorarea materialului încălțămintei. De asemenea, îți recomandăm să nu folosești balsam, deoarece acesta s-ar putea dovedi incompatibil cu anumite materiale, iar astfel ar putea apărea anumite daune.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru spălarea încălțămintei la mașina de spălat. Îți mai putem recomanda doar să ai în vedere achiziționarea unei mașini de spălat performante, cu tehnologii moderne și funcții de ultimă generație cu ajutorul cărora spălarea încălțămintei se va dovedi a fi mai sigură și mai eficientă ca niciodată.

În oferta Demax vei găsi o mulțime de mașini de spălat de top cu ajutorul cărora vei putea spăla încălțămintea și alte articole vestimentare în cele mai bune condiții! Profită de prețurile reduse și cumpără-ți și tu o nouă mașină de spălat rufe.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Avantajele mașinilor de spălat cu încărcare frontală - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*