functia de autocuratare a cuptoarelor

Tot ce trebuie să știi despre autocurățarea la cuptoarele electrice

Nimic nu e mai plăcut și mai confortabil decât deținerea unui cuptor de bucătărie cu funcție de autocurățare. Sunt pur și simplu minunate, deoarece nu va mai trebui să te preocupi de întreținerea lor ci pur și simplu asta se va întâmpla în mod automat. Drept urmare, funcția de autocurățare a devenit un criteriu important pentru alegerea cuptoarelor incorporabile.

Acesta este motivul pentru care ne-am propus ca în rândurile următoare să vorbim despre autocurățarea cuptoarelor electrice. Iată ce ar trebui să știi:

Avantajele oferite de cuptoarele cu funcție de autocurățare

Dacă vei alege să cumperi un cuptor incorporabil cu funcție de autocurățare, atunci vei beneficia de o serie de avantaje importante, precum:

  • Nu va mai trebui să depui efort pentru a curăța cuptorul. Asta deoarece se va ocupa singură de asta, iar astfel scapi de efort și totodată câștigi timp dar mai ales un cuptor perfect curat. Sună bine? Cumpără-ți și tu unul!
  • Aspectul cuptorului va fi mereu imaculat. Scapi de zgârieturile ce apar, în mod inevitabil, atunci când te ocupi manual de curățarea cuptorului. Altfel spus, va fi mereu ca nou, ceea ce sigur îți va oferi o satisfacție imensă;
  • Câștigi timp și mai ales energie. Curățarea cuptorului necesită timp și mai ales efort, motiv pentru care o funcție de autocurățare se dovedește a fi foarte benefică. De ce? Ei bine, câștigi timp, funcția de autocurățare oferindu-ți libertatea de a face orice dorești în timp ce rulează și totodată nu va trebui să depui efort. Drept urmare, toată energia depusă în timpul curățării cuptorului poate fi folosită pentru alte activități.

Tipurile de autocurățare disponibile la cuptoarele electrice

Dacă ai aruncat o privire peste oferta noastră de cuptoare electrice, ai observat probabil că există mai multe tipuri de autocurățare. Principalele funcții de autocurățare sunt:

Autocurățarea pirolitică

Autocurățarea pirolitică presupune transformarea și descompunerea tuturor impurităților de pe suprafața de gătit. Altfel spus, o astfel de funcție va crește temperatura din cuptor cu până la 500 de grade Celsius, iar în astfel de condiții murdăria va fi transformată în pulbere. Mai apoi, o poți îndepărta cu ușurință folosind o lavetă umedă.

Este un tip de autocurățare foarte eficient, scăpându-te chiar și de petele cele mai încăpățânate. Totuși, consumul de energie va fi și el pe măsură.

Autocurățarea catalitică

În ceea ce privește autocurățarea catalitică, trebuie să spunem despre aceasta că se regăsește, cel mai adesea, în cazul cuptoarelor de foarte bună calitate. Folosind particule de ceramică, această funcție reușește să absoarbă toată murdăria din interiorul cuptorului.

Totuși, trebuie să ai în vedere că la anumite modele va trebui să înlocuiești regulat panourile catalitice. Asta se poate traduce prin costuri mari de întreținere, însă totodată vei avea parte de o igienizare perfectă a cuptorului.

Autocurățare cu aburi

În final, avem autocurățarea cu aburi. Este o tehnologie nouă, folosită deci pe majoritatea cuptoarelor de ultimă generație. Pentru a o folosi, va trebui să torni apă într-un rezervor special al cuptorului, iar la activarea funcției va crește temperatura astfel încât apa să fie transformată în aburi cu ajutorul cărora va fi eliminată fiecare pată sau urmă de murdărie.

Această funcție de autocurățare cu aburi este grozavă deoarece poate fi folosită și pentru a curăța vasele folosite în cuptor.

Acestea sunt cele mai importante informații pe care ar trebui să le cunoști despre autocurățarea cu aburi a cuptoarelor incorporabile electrice. Cumpără și tu un cuptor cu autocurățare de pe Demax.ro și nu vei regreta alegerea făcută.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Cum să folosești corect cuptorul electric - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*