curatare masina de spalat rufe

Ghid practic pentru curățarea mașinii de spălat

Mașina de spălat rufe este cel mai de încredere aparat electrocasnic la care apelăm aproape zilnic. Ne dorim țesături curate, bine îngrijite, confortabile, arătoase și totodată sigure, iar mașina de spălat ni le oferă. Drept urmare, cum o recompensăm?

Cel mai adesea, nu avem noțiunea de întreținere a mașinii de spălat rufe. Iar asta este foarte greșit.

Mașina de spălat, la fel precum toate electrocasnicele, au nevoie de toată atenția noastră. Nu este suficient să ne mulțumim cu gândul că folosim oricum apă și detergent. Iar asta deoarece un program de spălare curăța doar rufele, nu și mașina de spălat rufe, așa cum am putea crede.

Drept urmare, ar trebui să ne ocupăm de curățarea ei în mod regulat, iar asta deoarece în caz contrar numeroase probleme pot apărea. Printre cele mai comune probleme care apar atunci când nu curățăm mașina de spălat în mod constant sunt:

  • apariția mucegaiului;
  • dezvoltarea bacteriilor;
  • apariția petelor pe rufele spălate;
  • dezvoltarea calcarului și a altor depuneri;
  • defectarea mașinii de spălat rufe.

Cel mai simplu mod de curățare a mașinii de spălat rufe

Să nu crezi că este dificil să cureți mașina de spălat rufe, deoarece nu este deloc așa. Ba chiar putem spune că este foarte simplu să îți cureți mașina de spălat rufe.

Trebuie doar să folosești câteva ingrediente pe care sigur le ai în casă deja. Amestecă un sfert de pahar bicarbonat de sodiu cu aceeași cantitate de apă, iar soluția obținută pune-o în sertarul pentru detergent.

În cuvă pune două pahare de oțet, iar apoi pornește un program de spălare mediu, la o temperatură cât mai înaltă. La finalul programului, tot ce trebuie să faci este să cureți cuva de posibilele resturi de murdărie. Nimic mai simplu!

După ce clătești cuva mașinii de spălat, ar trebui să lași ușa deschisă, pentru ca interiorul mașinii să fie cât mai bine aerisită.

În final, mașina ta de spălat rufe este pregătită pentru un nou ciclu de spălare. Iar dacă vei repeta acest procedeu de întreținere, fii sigur că va fi mereu va fi în condiții optime. În acest fel, calcarul va fi ținut departe de mașina de spălat rufe, ceea ce înseamnă că aceasta va da dovadă mereu de performanțe maxime.

Mai trebuie să îți recomandăm să nu încarci mașina de spălat rufe prea mult și nici să folosești mai mult detergent decât e necesar. De asemenea, poți curăța frecvent și sertarul pentru detergent și balsam, deoarece acestea sunt la rândul lor expuse murdăriei.

Pune în practică toate aceste sfaturi și sigur ne vei mulțumi mai târziu. Dacă ai nevoie de o nouă mașină de spălat rufe, verifică oferta noastră de produse.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*