Sterilizarea eficienta a borcanelor cu ajutorul sterilizatoarelor electrice

Toamna este sezonul in care multi dintre noi facem provizii pentru sezonul rece, profitand de prospetimea si abundenta fructelor si legumelor de sezon. Fie ca este vorba despre gem, tocana, zacusca, compot sau alte bunatati, sterilizarea borcanelor este foarte importanta. Sterilizarea este un proces prin care, prin intermediul fierberii la temperaturi de 100-120 de grade Celsius, sunt distrusi germenii si fermentii care produc alterarea alimentelor conservate. Sterilizarea este si etapa in care borcanele se inchid ermetic si astfel nu permit aerului din exterior sa patrunda in interiorul borcanului si sa altereze continutul.

Inafara de metodele clasice de sterilizare, in cuptor sau pe aragaz, sterilizarea borcanelor se poate face si cu ajutorul unui sterilizator electric, un aparat foarte eficient si convenabil. Metodele clasice ne rapesc mult din timp, si mai mult decat atat, daca nu suntem atenti la temperatura din cuptor, respectiv la timpul de fierbere (in cazul in care optati pentru sterilizarea pe aragaz), borcanele se pot sparge.

Demax va propune o metoda eficienta de sterilizare a borcanelor cu ajutorul sterilizatorului electric de la Concept. Acest sterilizator pentru borcane are o capacitate de sterilizare a 34 de borcane de 370 ml si 11 borcane de 720 ml, avand 27 de litri.

Sterilizatorul electric este confectionat din inox de inalta calitate si are o putere de 2000 W. Cum functioneaza sterilizatorul? Foarte simplu… Se aseaza borcanele in interiorul aparatului la baza caruia este un gratar, se pune apa astfel incat sa nu acopere borcanele si se pune capacul. Pentru ca etapa de sterilizare sa fie mai simpla si eficienta, aparatul permite reglarea temperaturii (50 – 100 grade Celsius) si setarea timpului pentru sterilizare (20 – 120 minute). Mai mult decat atat, semnalul acustic indica faptul ca temperatura setata a fost atinsa si astfel, procesul de sterilizare este finalizat. Pentru evacuarea apei din interiorul sterilizatorului, acesta este prevazut cu un robinet.

Pe langa sterilizarea borcanelor cu conserve de legume sau gemuri, o alta caracteristica a sterilizatorului electric Concept ZH0030 este infuzarea si pastrarea temperaturii bauturilor calde cum ar fi a ceaiului, a vinului fiert sau a grog-ului. In plus, poate fi folosit pentru a steriliza suc de fructe preparat in casa sau pentru a topi mierea.

Bucura-te de gustul perfect al conservelor de legume, al gemului sau compotului din fructe de sezon. Fii eficient si economiseste timp si energie!

Intra pe Demax si descopera sterilizatoarele electrice pentru borcane Concept! Pastreaza prospetimea in borcane!

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*