intretinere masina de spalat rufe

Sfaturi pentru o bună întreținere a mașinii de spălat rufe

Întreținerea regulată a mașinii de spălat poate ajuta la reducerea defecțiunilor și a daunelor costisitoare pe care apa le poate produce. În acest articol vă prezentăm un ghid practic pentru întreținerea mașinii de spălat rufe.

Mașina ta de spălat rufe are un rol foarte important în gospodărie, motiv pentru care ar trebui să îți faci periodic timp pentru întreținerea sa. Această operațiune te poate ajuta să eviți defecțiunile care ar putea scoate aparatul din funcțiune sau, mai rău, ar putea duce la scurgeri și daune costisitoare ale apei.

intretinere masina de spalat rufe

Iată care sunt câteva dintre cele mai utile lucruri pe care le poți face în vederea întreținerii mașinii de spălat rufe:

  • Înlocuiește furtunurile de apă. Verifică în mod regulat furtunurile pentru a te asigura că acestea nu prezintă umflări, crăpături, uzări și scurgeri în jurul capetelor. Înlocuiește furtunul dacă există o astfel de problemă sau la fiecare trei până la 5 ani, ca parte a unui program de întreținere proactiv.
  • Mută mașina de spălat. Verifică dacă există cel puțin 10 cm între mașina de spălat și perete pentru a preveni îndoirea furtunurilor.
  • Păstrează mașina la nivel. O mașină de spălat incorect echilibrată poate fibra, se va legăna sau chiar se va deplasa pe podea în timpul ciclului de centrifugare, ceea ce poate deteriora podeaua sau mașina. Echilibrează mașina de spălat rotind picioarele în sensul acelor de ceasornic pentru a o coborî și în sens invers acelor de ceasornic pentru a o ridica.
  • Curăță filtrul de scame. În funcție de modelul mașinii de spălat, colectorul de scame poate fi amplasat în diferite locuri, drept urmare ar trebui să consulți cartea tehnică pentru a localiza corect poziția filtrului, astfel încât mai apoi să îl cureți regulat pentru a permite mașinii să funcționeze corect.
  • Spală mașina de spălat. Clătește reziduurile și depunerile de săpun utilizând un produs de curățat pentru mașina de spălat rufe cumpărat din magazin sau o soluție de apă fierbinte, oțet și bicarbonat de sodiu, folosind un ciclu de spălare fără haine.
  • Previne mirosurile neplăcute și mucegaiul. Lasă capacul sau ușa mașinii de spălat deschise între încărcături pentru a usca unitatea și a păstra mirosul proaspăt. La mașinile de spălat cu încărcare frontală, ștergeți garnitura de cauciuc din jurul ușii după ce ați spălat rufele.
  • Măsoară detergentul. Citește manualul de instrucțiuni al aparatului pentru a te asigura că utilizezi tipul și cantitatea corectă de detergent pentru mașina ta. Prea mult detergent poate lăsa reziduuri pe haine și poate cauza uzura excesiva a mașinii de spălat, iar mașinile de spălat cu eficiență înaltă necesită un detergent special.
  • Nu supraîncărca mașina. Utilizează cantitatea adecvată de apă pentru dimensiunea încărcăturii. Spală articolele grele sau voluminoase în cicluri de spălare separate, deoarece acestea vor solicita mai mult mașina de spălat.
  • Adaugă o tavă de picurare sub mașina de spălat. Acesta este un mod util pentru a preveni problemele cauzate de scurgerile de apă. Astfel, podelele nu vor mai avea de suferit în cazul în care mașina de spălat rufe

Pune în practică toate aceste sfaturi simple dar de mare ajutor pentru întreținerea mașinii de spălat rufe, iar astfel durata sa de viață va crește în mod considerabil. Iar dacă ai nevoie de o nouă mașină de spălat, oferta Demax include și modelul pe care îl cauți.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*