combina frigorifică

Cum să amplasezi corect combina frigorifică în bucătărie

combina frigorifică

Cu toții deținem un aparat frigorific în bucătărie, iar dintre toate tipurile de aparate frigorifice, combina frigorifică se bucură astăzi de cea mai multă popularitate. Frigiderele clasice au fost date ușor deoparte de aceste combine frigorifice care încântă cu un compartiment mult mai spațios pentru congelator, cu o mulțime de funcții și tehnologii utile și totodată cu un design foarte plăcut.

Motivele pentru care merită să cumperi o combină frigorifică sunt mai mult decât evidente, însă pentru a te putea bucura pe deplin de eficiența și performanțele unei combine frigorifice, trebuie să o amplasezi corect în bucătărie.

Despre cele mai importante reguli pentru amplasarea corectă a combinei frigorifice în bucătărie ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Iată ce ar trebui să ai în vedere atunci când alegi locul din bucătărie unde îți vei instala combina frigorifică:

Așază combina frigorifică departe de sursele de căldură

Chiar dacă este evident faptul că nu este deloc în regulă să pui un aparat frigorific în apropierea unei surse de căldură, foarte multe persoane fac totuși această greșeală. Acesta este și motivul pentru care am decis să oferim acest sfat!

Prin urmare, atunci când amplasezi combina frigorifică în bucătăria ta, ar trebui să cauți un loc cât mai ferit de orice sursă de căldură. Caloriferul ar trebui să fie cât mai departe de combina ta frigorifică, la fel și aragazul, cuptorul sau alte aparate ce ar putea genera o cantitate mare de căldură.

Cel mai probabil nu ai o bucătărie foarte spațioasă, așa că nu vei avea mereu posibilitatea de a instala combina frigorifică foarte departe de sursele de căldură. Prin urmare, ar trebui să ai o distanță de cel puțin 30 cm între sursa de căldură și combina frigorifică.

Între combina frigorifică și perete ar trebui să existe suficient spațiu pentru o bună ventilare

combine-frigorifice

Din dorința de a câștiga puțin spațiu în plus, foarte multe persoane amplasează combina frigorifică foarte aproape de perete. Ei bine, această practică este foarte greșită din numeroase puncte de vedere.

Aparatele frigorifice au nevoie de spațiu pentru ventilare, ventilare care are loc prin spatele combinei. Ar trebui să existe cel puțin câțiva centimetri, astfel încât să poată fi realizată o cât mai bună aerisire. 

În schimb, dacă nu vei urma această recomandare și vei lipi combina frigorifică de perete, aceasta se va încălzi mai mult decât este normal, iar astfel se va vedea nevoită să tureze motoarele pentru a putea păstra o temperatură constată în interior. Consumul de energie va crește și totodată durata de viață a combinei frigorifice va scădea în mod considerabil. 

Alte reguli de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o combină frigorifică

Pe lângă cele două reguli foarte importante de mai sus, există și alte aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi locul în care instalezi combina frigorifică. De exemplu, ar trebui să eviți zonele umede, așa cum este zona chiuvetei, deoarece umezeala în exces ar putea cauza defecțiuni pe care sigur nu ți le dorești.

De asemenea, la fel cum nu e recomandat să lipești combina frigorifică de perete, la fel nu ar trebui să faci nici în cazul obiectelor de mobilier. Combina frigorifică, atât timp cât nu este una incorporabilă, ar trebui să beneficieze de spațiu și independență. Doar astfel garantează o experiență plăcută a utilizării precum și o funcționare optimă.

Evită să amplasezi combina frigorifică acolo unde ajung razele soarelui. Acestea ar putea considerate o sursă de căldură, iar dacă vor cădea direct pe combina ta frigorifică, cel mai probabil aceasta se va încălzi destul de mult, generând astfel un consum mai mare de energie electrică.

Este important ca amplasarea combinei frigorifice să fie realizată pe o suprafață perfect dreaptă, astfel încât să poată funcționa fără probleme. Nu așeza covoare sau alte articole textile sub aceasta, deoarece i-ar putea afecta poziția.

În final, ai mai putea doar să consulți recomandările pe care producătorul combinei le oferă pentru o așezare corectă a acesteia. Dacă găsești indicații în manualul tehnic al combinei frigorifice, atunci ar trebui să le respecți cu strictețe. 

promotii demax la combine frigorifice

Iar dacă ai nevoie de o combină frigorifică performantă și de calitate, atunci cu siguranță o vei găsi în oferta Demax! Te invităm să descoperi modelele de combine frigorifice pe care noi le comercializăm și vei găsi multe modele pe care le vei considera perfecte pentru tine!

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Lada frigorifică este foarte practică de Crăciun - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*