blender-bun

Cum să alegi un blender bun

blender

Dintre electrocasnicele mici, blenderul se dovedește a fi poate unul dintre cele mai utile aparate pe care le folosești în bucătărie. Acesta îți ușurează mult munca în timpul gătitului, oferindu-ți funcții precum cea de mărunțire sau de amestecare cu ajutorul cărora gătitul se va dovedi a fi mai simplu ca niciodată. 

De la cele mai proaspete ingrediente la cele congelate, blenderul nu va întâmpina niciodată probleme atunci când îl vei folosi. Totuși, pentru a te bucura mereu de performanțe maxime ale blenderului, ar trebui să alegi un model de calitate. 

Dar cum să alegi cel mai bun blender? Ei bine, pe această temă ne-am propus să vorbim în rândurile următoare. Astfel, dacă și tu te întrebi care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi un blender, iată ce ar trebui să urmărești:

Tipul blenderului

La fel precum multe alte aparate de bucătărie, blenderele pot fi la rândul lor de mai multe tipuri. Prin urmare, acest detaliu reprezintă primul aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când îți cumperi un blender.

Blenderele pot fi clasice (care includ unul sau mai multe vase și sunt așezate pe masă, la fel precum orice aparat obișnuit), verticale de mână (mai ieftine, oferindu-ți posibilitatea de a te mișca în bună voie și totodată vei mărunți ingredientele în orice vas dorești, fiind și mai ușor de depozitat) sau mai poți opta pentru un robot de bucătărie cu blender încorporat, acesta fiind însă un aparat mult mai complex, deci și mai costisitor.

În funcție de buget și preferințe, îți va fi ușor să alegi tipul blenderului care crezi că se potrivește nevoilor tale.

tipul-blenderului

Puterea blenderului

Un alt detaliu pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când îți cumperi un blender este puterea acestuia. 

Cu cât puterea de turație este mai mare, cu atât blenderul va putea toca ingrediente mai dure, așa cum sunt cele congelate, de exemplu.

De regulă, blenderele au puteri ce pleacă de la 300w și pot urca până la peste 1000w, așa cum îți recomandăm și ție să alegi, dacă îți dorești un blender performant care să facă față tuturor cerințelor tale, indiferent ce ingrediente îți dorești să toci.

blender

Capacitate

Dacă vei opta pentru achiziția unui blender obișnuit, cu vas inclus, și nu pentru un blender vertical, de mână, atunci capacitatea vasului reprezintă un detaliu ce ar trebui să te preocupe. Majoritatea belenderelor au vase cu capacitate de un litru, însă vei găsi și modele cu capacități mai mari. 

Alegerea o vei face în funcție de cât de mari sunt cantitățile de ingrediente pe care vrei să le pregătești folosind un blender. 

Funcții și trepte de viteză

Blenderele par a fi, cel puțin la o primă vedere, niște aparate foarte simple, însă și acestea se pot dovedi a fi și complexe. Blenderele pot avea diferite funcții utile precum și un număr mai mare sau mai mic de trepte de viteză, detalii de care sigur că trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un astfel de aparat.

Un număr mare de trepte de viteză îți va oferi libertatea de a alege viteza potrivită în funcție de ingredientele pe care le pregătești. Funcția Turbo, sau Pulse, nu ar trebui să îi lipsească blenderului pe care îl cumperi, deoarece aceasta se va dovedi a fi de mare ajutor atunci când ești pe grabă. Totodată, dacă vei opta pentru achiziționarea unui blender performant, cel mai probabil vei avea la dispoziție diferite funcții practice precum este cea de mărunțire a gheții sau, de ce nu, o funcție pe care o vei putea folosi pentru a pregăti diferite smoothie-uri.

Cuțitele blenderului și alte caracteristici

În final, nu uita să te asiguri că lamele blenderului sunt realizate din materiale durabile, de preferat din oțel inoxidabil, și totodată puternice, întocmai pentru a-ți garanta o mărunțire perfectă pe termen îndelungat. Cu cât lamele dispun de mai multe cuțite, cu atât mărunțirea va putea fi realizată mai mărunt.

Materialele blenderului ar trebui să fie, la rândul lor, cât mai rezistente, de calitate, ușor de întreținut dar și atrăgătoare, deoarece nu îți dorești un aparat care să afecteze decorul bucătăriei tale. Cu cât sunt mai ușor de curățat, cu atât mai bine!

Totodată, dacă optezi pentru un blender clasic, asigură-te că acesta garantează o bună stabilitate în timpul funcționării, pentru a evita anumite accidente.

oferta-demax-blendere

Dacă vrei să mergi la sigur și să alegi cel mai bun blender fără prea multe eforturi, atunci ar trebui să ai în vedere oferta Demax. Vei găsi cele mai bune blendere la cele mai bune prețuri!

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*