Cum alegi o cafetieră bună

cafetieră

Preferințele în materie de cafea pot fi foarte diferite de la o persoană la alta, motiv pentru care există atât de multe tipuri de aparate de preparat cafea. Cafetierele reprezintă unul dintre numeroasele tipuri de aparate, iar despre acestea ne-am propus să vorbim în rândurile următoare.

Astfel, dacă și tu preferi gustul cafelei pregătite cu ajutorul unei cafetiere, atunci cu siguranță îți dorești achiziționarea unui aparat cât mai performant. Iar pentru a face o alegere cât mai bună, ți-am pregătit câteva sfaturi ce îți vor fi de mare ajutor.

Iată care sunt, așadar, cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți cumperi o cafetieră bună:

Capacitatea rezervorului

Un prim aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere este capacitatea rezervorului. Iar acest detaliu îl vei stabili în funcție de cererea de cafea a familiei tale. Mai exact… câți membri obișnuiesc să bea cafea? Ce cantitate de cafea se consumă zilnic în locuința ta?

O cafetieră poate avea un rezervor ce îți garantează pregătirea unui număr de la 4 la peste 16 cești de cafea. Prin urmare, este recomandată alegerea unui model care să poată răspunde cererii tale sau care chiar să poată produce mai multă cafea, pentru momentele când ai musafiri. 

În plus, rezervorul ar trebui să fie realizat dintr-un material transparent, pentru a putea verifica cu ușurință cantitatea de apă din interior.

cafetiera-buna

Tipul filtrului de cafea

Cafetierele folosesc, de regulă, un filtru de cafea de unică folosință din hârtie. Acestea pot fi înlocuite cu ușurință, găsești filtre în comerț la prețuri accesibile, și totodată sunt eficiente atât timp cât nu folosești cafea măcinată foarte fin, așa cum este cafeaua pentru espresso, de exemplu. Vei găsi însă și filtre metalice sau din plastic, acestea fiind mai ușor de curățat.

Picurătorul filtrului de cafea

Deși este un detaliu ignorat adesea, cafetierele au în dotare un picurător care, la rândul său, contează. Cafetierele simple sunt dotate cu un picurător simplu cu o singură duză, în timp ce cafetierele mai performante au un picurător mai complex, care ajută la răspândirea apei peste cafea.

Funcții și tehnologii utile

O cafetieră bună trebuie să aibă în dotare în mod neapărat cât mai multe funcții și tehnologii utile în utilizarea zilnică. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este fără dar sau poate sistemul anti-picurare. Facem referire acum la acea valvă care se deschide doar atunci când recipientul de cafea este introdus în cafetieră, iar mai apoi se închide la înlăturarea lui. 

Acest sistem se dovedește a fi foarte practic deoarece previne scurgerea cafelei pe plită, iar astfel nu se mai produce la fel de multă murdărie.

Păstrarea la cald reprezintă o altă funcție utilă care depinde mai ales de sistemul de încălzire folosit. Aceasta poate fi sub forma unei plite metalice sau din material ceramic, încălzite cu ajutorul unei rezistențe. Cu cât plita este mai eficientă, cu atât cafeaua va fi păstrată caldă mai mult timp. Asigură-te deci că modelul ales dispune de o astfel de plită și de o funcție de păstrare la cald.

Vrei să te trezești cu mirosul cafelei proaspăt preparată? Ei bine, ai nevoie de o funcție de programare. Astfel, vei programa cafetiera înainte de a te pune la somn, iar apoi aceasta va porni la ora stabilită. 

Nu ar trebui să cumperi o cafetieră care nu dispune de o funcție de oprire automată. În cazul în care apar probleme tehnice, aceasta va opri cafetiera pentru a evita defectarea ei precum și anumite accidente pe care sigur nu ți le dorești.

Există și cafetiere super performante care îți pun la dispoziție o râșniță pentru a te bucura pe deplin de prospețimea cafelei.

De asemenea, anumite modele îți pot oferi posibilitatea de a regla temperatura după bunul plac sau chiar intensitatea cafelei. 

Iar astfel de funcții și tehnologii pot varia de la un model la altul. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine!

Materialele folosite pentru construirea cafetierei

Îți propui să faci o achiziție de care să te bucuri cât mai mult timp, iar de aceea ar trebui să acorzi atenție și materialelor folosite pentru construirea cafetierei dorite. Ar trebui să optezi pentru achiziționarea unei cafetiere din materiale de calitate, dintr-un plastic cât mai bun, din aluminiu sau chiar din inox. Acestea vor avea o durată îndelungată de viață și totodată vor fi mai ușor de întreținut.

În final, dacă alegerea unei cafetiere ți se pare dificil de realizat, te invităm să descoperi oferta pe care Demax ți-a pregătit-o. Modele de la Philips, DeLonghi, Electrolux Sau Daewoo așteaptă să îți prepare cafeaua de zi cu zi!

oferte-demax-cafetiere
Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*