Cum alegem o hota de bucatarie?

Cu siguranta fiecare electrocasnic din bucatarie indeplineste un rol important in locuinta fiecaruia dintre noi, dar este hota mai putin importanta decat o combina frigorifica sau un aragaz? Cu siguranta, nu!

Indiferent daca gatesti mult sau nu, daca ai o bucatarie mare sau mica, hota este indispensabila daca iti doresti o bucatarie curata si un miros proaspat tot timpul. In continuare va vom oferi cateva informatii de care trebuie sa tineti cont pentru a facea cea mai potrivita alegere, adaptata necesitatilor dumneavoastra.

Tipul hotei. Hotele sunt fabricate cu diferite forme si dimensiuni pentru a se potrivi oricarei nevoi.

  1. Hote incorporabile / sub dulap. Daca nu va doriti ca hota sa fie vizibila, un model incorporabil va poate fi de folos. Aceasta reprezinta o variant mai ieftina atat la achizitie cat si in timpul folosirii avand in vedere consumul mai mic de energie. Hotele montabile sub dulap sunt perfecte pentru spatiile mici si inguste, avand in vedere ca in astfel de bucatarii, fiecare centimetru conteaza.
  2. Hote decorative. Sunt mult mai estetice si aspectuase decat hotele clasice, avand forme special create pentru a imbunatati design-ul bucatariei dumneavoastra. Pe DEMAX puteti gasi o gama larga de hote decorative si rustice pe care le puteti potrivi aspectului bucatariei dumneavoastra. Va sfatuim sa priviti asupra produselor din gama Hansa si Studio Casa. Aici puteti vedea gama de hote rustice de la Studio Casa.
  3. Hote Freestanding. Sunt concepute pentru a absorbi o cantitate mai mare de aburi, potrivindu-se cel mai bine in bucatariile cu un stil modern. Singurul dezavantaj este ca sunt mai voluminoase si grele, majoritatea fiind prinse in tavan sau de perete.
  4. Hote telescopice. Par mici, dar secretul sta in interior, hota avand o parte culisanta mobila, pentru a acoperi toata suprafata din care se degaja aburii si mirosurile de mancare. Un mare avantaj al acesui tip de hota este ca are dimensiuni mai reduse, fiind incorporata cu usurinta in piesele de mobilier suspendat. Totusi, capacitatea de absorbtie este mai redusa, prin urmare nu vor fi foarte eficiente in bucatariile mari.

Puterea hotei. Acesta reprezinta una din cele mai importante caracteristici ale unei hote. In functie de puterea de absorbtie a hotei iti va mai usor sa gatesti si sa iti cureti bucataria de aburi si mirosuri. Daca petreci mult timp in bucatarie, trebuie sa alegi o hota cu capacitate de absorbtie cuprinsa intre 500-600 m3/h pentru a avea un aer proaspat in bucatarie. Dar daca nu gatesti foarte mult acasa, poti opta pentru o hota mai mica si mai compacta, cu o capacitate de absorbtie cuprinsa intre 250-400 m3/h.

Zgomotul hotei. Hota poate fi relativ silentioasa sau galagioasa ca o tornada. Tu alegi, in functie de buget, pentru ca hotele mai silentioase sunt putin mai scumpe decate cele conventionale. Modele mai noi sunt dotate cu mai multe trepte de viteza si chiar daca nu vei scapa in totalitate de zgomotul produse de motorul hotei, acesta va fi mai usor de suportat.

Tipul de ventilatie. Exista doua tipuri de hote de bucatarie: cele cu sistem de evacuare a aerului si cele fara. Cele cu sistem de evacuare sunt putin mai scumpe dar sunt avantajate de faptul ca permite eliminarea aerului si fumului din bucatarie, pe cand cele cu recirculare doar filtreaza aerul cu ajutorul unui filtru de carbuna si il reintroduc in camera.

Acestea sunt cateva aspecte importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o hota pentru locuinta noastra. Pe Demax puteti gasi o gama diversificata de Hote.

Intrati pe site-ul Demax pentru a vedea o gama variata de electronice si electrocasnice la preturi promotionale si accesibile pentru dumneavoastra.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*