aragaz

Aragaz electric sau pe gaz – care este alegerea ideală?

aragaz-electric-sau-pe-gaz

Aragazul este aparatul electrocasnic fără de care bucătăria devine impracticabilă. Prin urmare, dată fiind importanța pe care acest aparat îl are, este de la sine înțeles faptul că alegerea aragazului trebuie realizată având în vedere o serie de aspecte ce pot garanta o achiziție cât mai reușită. 

Criteriile ce pot fi folosite pentru alegerea aragazului sunt numeroase, iar printre acestea se regăsește desigur și modul de alimentare. Un aragaz poate fi alimentat cu gaz, cu energie electrică sau poate fi mixt. 

Fiecare tip de alimentare prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, iar astfel în fața acestei alegeri pot apărea o mulțime de dileme. Acesta este motivul pentru care în rândurile următoare am decis să vorbim despre alegerea ideală atunci când îți cumperi un aragaz și nu știi pentru ce tip de alimentare să optezi.

Astfel, dacă și tu te întrebi care este alegerea ideală dintre aragazele pe gaz și cele electrice, cu siguranță acest articol te va ajuta să iei o decizie.

Aragaz electric sau pe gaz – Diferențe

Pentru a putea face o alegere inspirată, trebuie să ai în vedere caracteristicile fiecărui tip de aragaz în parte, iar astfel poți stabili care este opțiunea ideală pentru tine. Printre aceste caracteristici se regăsesc prețul de achiziție, consumul de combustibil, performanțele, rezultate în timpul gătitului dar și alte aspecte precum este designul, de exemplu.

Aragazele pe gaz – avantaje și dezavantaje

Aragazele pe gaz sunt considerate în continuare a fi cele clasice, dată fiind mai ales popularitatea lor. Se regăsesc în majoritatea locuințelor din România, iar asta mai ales datorită prețului lor foarte accesibil. Astfel, un prim avantaj al aragazelor pe gaz ar fi întocmai prețul lor accesibil, cu mult mai redus decât al aragazelor electrice.

În plus, durabilitatea record a aragazurilor pe gaz reprezintă un alt aspect care duce la popularitatea acestor aparate electrocasnice.

aragaz-pe-gaz

Aragazele pe gaz se remarcă cu o încălzire foarte rapidă a vasului, însă dezavantajul acestei încălziri este faptul că nu se face în mod uniform. Prin urmare, mâncarea gătită la un aragaz pe gaz ar putea fi gătită într-un mod mai puțin uniform, ceea ce poate fi foarte frustrant. 

Consumul aragazurilor redus al aragazurilor pe gaz reprezintă un alt motiv pentru care ți-ai putea dori să folosești un astfel de aparat.

De asemenea, pe lista de avantaje ale aragazelor pe gaz poate fi trecută și simplitatea de utilizare a acestor aparate. Lista de avantaje se oprește însă aici.

În ceea ce privește dezavantajele aragazelor pe gaz, putem spune despre acestea că sunt destul de limitate din punct de vedere al funcțiilor și caracteristicilor extra, acesta fiind un alt motiv pentru care sunt considerate a fi „clasice”.

Aragazele electrice – avantaje și dezavantaje

Aragazele electrice reprezintă o invenție mult mai nouă, spre deosebire de cele pe gaz, iar în ultimii ani au beneficiat de tot mai multă popularitate, astfel încât la ora actuală aproape că au înlocuit modelele clasice pe gaz. Popularitatea aragazurilor electrice este ușor justificată de numărul mare de avantaje.

aragaz-electric

În primul rând, aragazurile electrice distribuie căldura în mod uniform, ceea ce îți poate garanta rezultate excelente în timpul gătitului. Totuși, achiziția unui aragaz electric se poate dovedi a ceva mai costisitoare decât în cazul în care alegi să cumperi un aragaz pe gaz.

De asemenea, vei avea nevoie de o instalație electrică suficient de puternică pentru a putea permite funcționarea aragazului, acesta având nevoie de o putere destul de mare pentru a putea funcționa în parametri optimi.

Folosind un aragaz electric, vei beneficia fără dar sau poate de o mulțime de funcții și tehnologii ce te vor ajuta nespus în timpul gătitului. Vei beneficia de Timer, de diferite programe de gătit, de funcții concepute pentru a asigura un nivel înalt de siguranță dar și de alte caracteristici ce îți vor oferi mai multe posibilități de a găti. Grill-ul și rotisorul sunt doar două exemple în acest sens.

Consumul aragazurilor electrice ar putea reprezenta o problemă, curentul electric având un preț nu foarte accesibil.

Cuptor electric sau pe gaz?

În final, dat fiind faptul că gătitul la cuptor se bucură de foarte multă popularitate, alimentarea cuptorului ar putea reprezenta detaliul care face diferența. 

Cuptoarele pe gaz sunt apreciate pentru încălzirea lor foarte rapidă, pentru faptul că oferă rezultate excelente în timpul gătitului precum și datorită independenței lor în cazul unei pene de curent.

În același timp, cuptorul electric garantează o coacere rapidă și uniformă, oferă posibilitatea de a controla îndeaproape temperatura, oferă funcții suplimentare și totodată se dovedesc a fi foarte moderne.

În final, ai mai putea ține cont că poți opta pentru achiziția unui aragaz mixt, cu plită electrică și cuptor pe gaz, în cazul în care îți dorești să te bucuri de avantajele fiecărui tip de alimentare.

aragaz-la-promotie

Iar dacă ți-ai propus achiziționarea unui aragaz care să îți ofere performanțe de top, ar trebui să ai în vedere oferta Demax!

Acest articol are 2 comentarii
  1. Pingback: 4 Avantaje ale unui aragaz mixt - Blog DEMAX.ro

  2. Pingback: Ce alegi: plite electrice, cu inducție sau pe gaz? - Blog DEMAX.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*