plite electrice

Ce alegi: plite electrice, cu inducție sau pe gaz?

Plita este un element central al fiecărei bucătării în care se face mâncare. Iar odată cu trecerea timpului și cu dezvoltarea atât de accelerată a pieței de electrocasnice, opțiunile sunt nenumărate. Astăzi, alegerea unei plite a devenit o reală provocare. Iar asta pentru că sunt prea multe opțiuni!

Poți alege să cumperi o plită obișnuită, pe gaz, sau la fel de bine poți opta pentru o plită electrică sau un model cu inducție. Modul de alimentare este, deci, un prim aspect de care să ții cont. De aceea am decis realizarea acestui articol.

Plitele sunt tot mai des preferate în defavoarea argazurilor clasice, iar motivele sunt ușor de înțeles. Plitele oferă avantaje precum:

  • Sunt mai sigure:
  • Designul lor este mult mai atrăgător și mai modern;
  • Sunt foarte ușor de curățat.

Cu toate acestea, atunci când cumperi o plită, va trebui să ții cont de numeroase criterii, precum este și modul de alimentare. Așa cum bine spune și titlul articolului nostru, alimentarea poate fi cu curent, cu inducție sau pe gaz.

Dacă și tu te întrebi ce alegere ar trebui să faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. Iată care este alegerea ideală în funcție de nevoile pe care le întâmpini:

Plite electrice

Plitele electrice pot fi radiante sau cu halogen. Indiferent de modelul ales, acesta va avea o suprafață de vitroceramică, iar astfel mai pot fi cunoscute și cu numele de plite vitroceramice.

Acest material este apreciat pentru rezistența sa la temperaturi înalte și mai ales pentru faptul că poate fi foarte ușor de curățat. Mai mult decât atât, dacă optezi pentru o plită electrică dotată cu butoane tactile, atunci curățarea sa va fi floare la ureche.

În ceea ce privește sistemul de funcționare, acesta este foarte simplu. Se folosește energia electrică pentru încălzirea unui element ce va transmite căldura la suprafața vitroceramică. Prin urmare, poți folosi vase clasice, însă există și o problemă: plitele electrice se pot încinge foarte tare, iar astfel există riscurile producerii unor accidente.

Plite cu inducție

În ceea ce privește plitele cu inducție, acestea se aseamănă destul de mult cu cele electrice. Iar asta deoarece folosesc energia electrică pentru a funcționa, doar că în cazul plitelor cu inducție nu vei putea folosi chiar orice tip de vase. Va trebui să te asiguri că vasele tale sunt compatibile pentru folosirea cu inducție, iar dacă nu sunt, trebuie să cumperi altele.

Special la vasele pentru inducție este faptul că fundul acestora au un circuit electric, ce facilitează încălzirea.

Avantajul principal este că vasele se încălzesc doar local, așa că restul plitei va rămâne rece. Există totuși și adaptoare cu ajutorul cărora poți folosi și vasele vechi.

În plus, plitele cu inducție se curăță chiar și mai ușor decât modelele vitroceramice.

Mai mult decât atât, mâncarea va fi încălzită uniform, așa că gătitul va necesita mai puțin timp, ceea ce sigur te va încânta.

Temperatura poate fi setată cu precizie, ceea ce ajută la obținerea unor rezultate excelente în timpul gătitului.

Sunt mai sigure, așa că ar trebui să ai în vedere oferta noastră de plite cu inducție și, de ce nu, să cumperi și tu una.

Plitele pe gaz

În final, avem plitele pe gaz. Marele lor avantaj este prețul accesibil, așa că dacă vrei o plită ieftină, atunci ar trebui să ai în vedere modelele alimentate cu gaz.

Sunt însă greu de curățat, așa că vei avea mult de muncă ori de câte ori vrei să faci plita pe gaz să arate ca nouă.

Va fi mai dificil, de asemenea, să setezi o temperatură anume. În plus, nu sunt la fel de sigure precum modelele prezentate mai sus, având nevoie de o serie de avize, de un senzor de gaz cu electrovalvă dar și de verificări efectuate adesea.

Drept urmare, costurile pentru mentenanță reprezintă un dezavantaj pe care trebuie să îl ai în vedere.

Totuși, gătitul la flacără are beneficiile sale. Gustul mâncării poate fi mai bun, așa că nu sunt de ignorat nici plitele pe gaz.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante 3 tipuri de plite incorporabile. Indiferent care este tipul pe care ai decis să îl alegi, sigur vei găsi mai multe modele în oferta Demax, așa că te invităm să o descoperi.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*