Sfaturi pentru alegerea boilerului potrivit nevoilor tale

Un boiler electric reprezintă poate cea mai accesibilă soluție pentru a te putea bucura de apă caldă menajeră într-o locuință ce nu poate fi racordată la o rețea de gaze naturale pentru a putea folosi o centrală termică.

Boilerele sunt ieftine, ușor de instalat, ușor de folosit, durabile iar dacă alegi cu grijă modelul pe care îl cumperi, fără dar sau poate se va dovedi a fi un aparat foarte performant și eficient.

Pentru că în oferta Demax găsești boilere de cea mai bună calitate, motiv pentru care te invităm să descoperi produsele pe care noi le comercializăm, am decis ca în acest articol să vorbim despre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi un boiler electric.

Iată care sunt aceste caracteristici:

Capacitatea boilerului

Cel mai important aspect ce ar trebui să te preocupe atunci când decizi să îți comanzi un boiler este capacitatea pe care acesta o prezintă. Iar asta deoarece în magazine vei găsi boilere de diferite dimensiuni.

Câtă apă vrei să încălzească boilerul pe care îl cumperi? Ei bine, pentru stabili cantitatea necesară de apă de care ai nevoie, va trebuie să iei în calcul aspecte precum numărul de membri ai familiei precum și obiceiurile de consum a apei.

Capacitatea boilerelor pornește de la 10 de litri și poate ajunge până la câteva sute. În ceea ce privește stabilirea capacității pe care boilerul ar trebui să o aibă, pentru fiecare membru al familiei ar trebui să calculezi o cantitate de cel puțin 30 de litri.

Tipul boilerului

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont atunci când dorești să îți cumperi un boiler este combustibilul pe care acesta îl folosește pentru încălzirea apei. Din acest punct de vedere, boilere pot fi electrice, pe gaz, pe ulei sau pe combustibil solid, așa cum ar fi lemnul de foc.

Alegerea o vei face, bineînțeles, ținând cont de condițiile de care dispui.

Modul de instalare

Modul de instalare reprezintă un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un boiler. Spațiul de care dispui reprezintă cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi tipul de montaj.

Ai la dispoziție trei opțiuni: boilere verticale, care se montează pe perete, boilere orizontale ce se montează de regulă direct pe podea și boilere cu montaj deasupra sau dedesubtul chiuvetei, acestea fiind însă de dimensiuni reduse.

Puterea boilerului

Cu cât un boiler este mai puternic, cu atât mai scurt va fi timpul necesar pentru încălzirea apei. Prin urmare, dacă ești adesea pe grabă ori pur și simplu nu îți place să aștepți, ar trebui să optezi pentru achiziționarea unui boiler puternic.

În general, boilere au o putere cuprinsă între 1000W și 3000W, iar cu cât acesta va fi mai puternic, cu atât va crește și prețul său.

Funcții și tehnologii

În final, este necesar ca boilerul pe care îl cumperi să dispună de cât mai multe funcții și tehnologii de siguranță și de control. Un termostat reglabil, de exemplu, te va ajuta să alegi temperatura apei după bunul plac, în timp ce un panou de comandă intuitiv se va dovedi a fi tare util în utilizarea zilnică. Să nu uităm de funcțiile de siguranță, aspect absolut necesar în cazul unui astfel de aparat.

Sigur, în anumite cazuri ar putea conta și aspectul boilerului, mai ales dacă te-ai străduit mult să obții un decor pe gustul tău în baie.

Acestea fiind prezentate, te invităm să descoperi oferta de boilere pe care Demax a pregătit-o pentru tine și fără dar sau poate vei găsi aici boilerul potrivit nevoilor tale.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*