masina de spalat vase

Cum să folosești corect masina de spalat vase

Masina de spalat vase și-a câștigat statutul de aparat electrocasnic esențial în viața de zi cu zi prin numărul mare de beneficii pe care ni le oferă. Un astfel de aparat nu numai că ne scutește de atât de neplăcuta activitate de spălare a vaselor, ci totodată ne oferă rezultate mult mai bune decât am putea obține în mod obișnuit, în cazul spălării manuale.

Folosește o temperatură foarte ridicată a apei în timpul spălării vaselor, iar astfel acestea sunt perfect curățate iar microbii și bacteriile sunt ucise. Prin urmare, vei obține vase perfect curate dar mai ales sigure. 

Cu cât vei folosi masina de spalat vase mai des, cu atât te vei bucura mai mult de avantajele pe care aceasta ți le oferă. Astfel, îți vei dori să te bucuri cât mai mult timp de numeroasele beneficii cu care o mașină de spălat vase vine la pachet. Iar acest lucru este ușor de obținut. Tot ce trebuie să faci este să îți cumperi o mașină de spălat vase performantă iar mai apoi să o folosești corect.

Despre utilizarea corectă a mașinii de spălat vase ne-am propus să discutăm și noi în acest articol. Descoperă care sunt regulile de care trebuie să ții cont în timpul folosirii mașinii de spălat vase, pentru o bună funcționare a acesteia pe termen îndelungat. 

Nu introduce vasele în mașină fără a le clăti

Doar pentru că promite o curățare excelentă a vaselor, asta nu înseamnă că le poți introduce în mașină imediat după ce ai terminat de mâncat. De fapt, aceasta este una dintre cele mai comune greșeli în ceea ce privește utilizarea mașinii de spălat vase. Pentru a evita blocajele sistemului de evacuare a apei, ar trebui ca mai întâi să clătești vasele sau să le ștergi folosind o lavetă. 

Resturile de mâncare vor ajunge în zona filtrelor, cauzând blocaje ce ar putea provoca, la rândul lor, diferite defecțiuni pe care sigur nu ți le dorești.

masina de spalat vase

Folosește-te corect de capacitatea de spălare

Este foarte important să te folosești corect de capacitatea de spălare a mașinii pe care o deții. Nu pune mai multe vase decât capacitatea recomandată, dar nici mai puține. Recomandarea noastră este să umpli mereu mașina de spălat la capacitate maximă. Astfel vei reuși să faci economii considerabile de apă, detergent precum și de energie electrică.

Curăță filtrele mașinii de spălat vase

Așa cum spuneam și mai sus, dacă nu vei clăti vasele înainte de a le introduce la spălat, resturile alimentare vor ajunge în zona filtrelor mașinii. Ei bine, aici vor ajunge în mod inevitabil anumite resturi alimentare chiar și atunci când vei avea grijă să cureți bine vasele înainte de a le introduce la spălat. Prin urmare, ar trebui să verifici regulat filtrele mașinii de spălat și să le cureți atunci când este necesar. 

Astfel, vei evita nu numai blocajele, ci și dezvoltarea bacteriilor, a microbilor precum și apariția mirosurilor neplăcute.

Grupează corect vasele atunci când le introduci la spălat

Poți eficientiza la maximum capacitatea mașinii de spălat vase grupând corect vasele atunci când le introduci la spălat. De exemplu, ai putea avea în vedere așezarea farfuriilor întinse și a celor adânci în partea de jos a mașinii de spălat vase, cu fața în jos. Astfel, acestea vor fi foarte bine spălate iar scurgerea apei va fi ușor de realizat. 

În ceea ce privește cuțitele și tacâmurile, acestea se introduc mereu cu vârful în jos, din motive de siguranță. 

Paharele și cănile se pun, la rândul lor, cu fața în jos, însă în partea superioară a mașinii de spălat. 

masina de spalat vase bosch

Folosește-te de funcțiile și programele disponibile

Fiecare mașină de spălat vase îți va pune la dispoziție un anumit număr de programe și funcții gândite pentru diferite condiții de spălare. Acestea se aleg în funcție de gradul de murdărie al vaselor, precum și de tipul lor. De asemenea, există programe concepute pentru a face economii de apă, detergent și energie electrică. 

Îți recomandăm să ai în vedere folosirea corectă a programelor și funcțiilor disponibile, astfel încât la finalul ciclului de spălare să poți beneficia de vase perfect spălate. 

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*