Programul national RABLA pentru electrocasnice 2019

 

 

Contribuie si tu la imbunatatirea calitatii mediului si utilizeaza echipamente electrice si electrocasnice mai eficiente din punct de vedere energetic!

Cu siguranta multi dintre noi am auzit de programul Rabla pentru electrocasnice, insa cat de informati suntem, astfel incat sa putem beneficia de voucherele puse la dispozitie de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM)?

Prima etapa a programului a debutat la sfarsitul lunii mai 2019, cererile epuizand fondurile intr-o singura zi. Cu toate acestea, din cele 40 milioane de lei alocate, aproximativ 12 milioane de lei au fost utilizate. Fondurile neutilizate, au fost realocate, astfel in luna iunie 2019 a fost demarata a doua etapa a programului.

A doua etapa a programului se desfasoara in Romania incepand cu data de 18.06.2019, ora 10:00. Scopul programului il reprezinta imbunatatirea calitatii mediului prin inlocuirea echipamentelor electrice si electronice (EEE) de uz casnic, uzate, cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

In data de 20 iulie 2019, AFM a publicat lista cu cele 49.118 persoane ce au beneficiat de finantare sub forma de vouchere pentru inlocuirea echipamentelor electrice si electronice vechi din gospodarie, cu unele moderne si mai eficiente energetic.

Persoanele fizice au putut beneficia de mai multe vouchere, insa doar cate unul pentru fiecare categorie de produs eligibila:

 

Care este mecanismul de functionare al Programului?

Persoana fizica beneficiaza de valoarea unui voucher la achizitionarea unui EEE (echipament electric si electronic) eligibil, in schimbul predarii unui DEEE (deseu de echipament electric si electronic) echivalent complet, cu exceptia masinilor de spalat vase care vor putea fi achizitionate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer conditionat, masina de spalat rufe). Schimbul se face in sistem 1:1, la adresa mentionata de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face in momentul livrarii celui nou-achizitionat.

 

Valorile aferente voucherelor oferite sunt urmatoarele:

 1. a) 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++;
 2. b) 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++;
 3. c) 300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++;
 4. d) 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++;
 5. e) 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++);
 6. f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++;
 7. g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++.
 8. h) 200 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A si A+;
 9. i) 400 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A++ si A+++.

 

Utilizeaza voucherele obtinute si da START la cumparaturi!

Voucherele au termen de valabilitate de 15 zile calendaristice, iar in acest interval de timp beneficiarii pot achizitiona echipamente electrice si electroice de la comerciantii autorizati, DEMAX  fiind unul dintre acestia. Campania desfasurata de catre DEMAX se desfasoara doar in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Suceava.

Daca te-ai inscris in Program, te regasesti pe lista beneficiarilor publicata de catre AFM si ai primit codul de voucher, te poti bucura de cumparaturi, profitand de ofertele noastre.

Iata etapele ce trebuie parcurse pentru a utiliza voucherele obtinute prin Programul Rabla:

 • Completezi formularul pus la dispozitie de catre DEMAX;
 • DEMAX verifica valabilitatea voucherului si programeaza livrarea;
 • In maxim 10 zile, DEMAX va livra comanda si va ridica echipamentul vechi.

Se estimeaza o noua etapa a Programului

Desi, fondurile puse la dispozitie in aceasta etapa a programului au fost epuizate, la fel ca in prima etapa, intr-o singura zi, conform unui comunicat al AFM, incepand cu data de 10 iulie, vor avea loc noi inscrieri, iar sumele alocate celei de-a treia etape vor fi in cuantumul voucherelor aferente celei de-a doua etape, neutilizate pana la data de 8 iulie 2019, inclusiv.

Profita de oportunitatile oferite de program si urmareste noutatile pe website-ul oficial al AFM (www.afm.ro)!

Noi te asteptam pe Demax.ro cu cele mai bune oferte si servicii gandite special pentru tine!

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*