aparat de aer conditionat

3 aparate de aer condiționat pe care merită să le cumperi

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, aparatul de aer condiționat se dovedește a fi de mare ajutor. Îl poți instala în orice încăpere, iar mai apoi ne va oferi confortul termic de care avem atât de multă nevoie. În timpul verii, aparatul de aer condiționat va răci încăperile, în timp ce iarna va ajuta la încălzirea lor.

Este așadar un real ajutor și fiecare locuință ar trebui să fie dotată cu un aparat de aer condiționat. Dar cum și mai ales ce model de aparat de aer condiționat să alegi?

Răspunsurile le vei găsi în rândurile următoare. Am pregătit pentru tine sfaturi ce te vor ajuta să alegi aparatul de aer condiționat dar și recomandări pe care nu ai voie să le ignori.

Cum să alegi aparatul de aer condiționat

Înainte de toate, dacă te-ai decis să îți cumperi un aparat de aer condiționat, este important să îl alegi corect. Acesta trebuie să fie dotat cu specificațiile tehnice de care ai nevoie, iar din acest punct de vedere ar trebui să urmărești următoarele caracteristici:

 • prețul aparatului;
 • perioada de garanție;
 • clasa de eficiență energetică;
 • sistemul de filtrare;
 • capacitatea de răcire;
 • dimensiunile aparatului;
 • spațiul pe care urmează să îl răcească/încălzească.

În general, aparatele de aer condiționat se aleg în funcție de mărimea camerei și mai ales a necesarului de răcire. Dar cum poți calcula să afli ce necesar de aer condiționat ai nevoie?

Să presupunem că ai o cameră de 25 de metri pătrați. Pentru aceasta ar trebui să folosești un aparat de aer condiționat cu capacitate de 12.000 BTU. Dacă încăperea este mult mai mare, de aproximativ 40 de metri pătrați, va trebui să folosești un aparat de aer condiționat mai puternic. Cel mai probabil te vei îndrepta către un model de 18.000 BTU.

În final, află că sunt și aspiratoare cu capacitate de 21.000 BTU. Acestea pot fi folosite la încăperile de peste 40 de metri pătrați.

Pe scurt, trebuie să îți spunem că fiecare metru pătrat are nevoie de cel puțin 20 BTU pentru ca răcirea să fie eficientă. Totuși, nu uita că ferestrele, ușile și izolația pot necesita o capacitate mai mare, deoarece în zona lor există transfer termic.

Tipul aparatului de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat pot fi de diferite tipuri, după cum poți vedea:

 • Modele tip split: aceste aparate sunt formate dintr-o unitate dotată cu compresor, ce va fi montată la exterior, și un aparat montat la interior ce va distribui aerul condiționat;
 • Aparate de aer condiționat cu inverter: tehnologia inverterului este foarte apreciată în vremurile actuale. Asta deoarece poate varia turația compresorului, iar în acest fel va menține mai ușor temperatura optimă. Consumul de energie este mai redus în cazul aparatelor de aer condiționat cu inverter, iar de aceea ar trebui să le ai și tu în vedere;
 • Aparate de aer condiționat pe bază de pompă de căldură: în cazul acestor aparate, vorbim despre o inversare a ciclului de funcționare, ceea ce înseamnă că pot produce atât căldură cât și aer rece;
 • Aparate de aer condiționat pentru fereastră;
 • Aparate de aer condiționat portabile.

Tu ce tip de aparat vei alege? Încă nu te-ai decis? Ar trebui să vezi cele 3 modele de aparate pe care noi le recomandăm:

1. Aparat de aer conditionat Daewoo DAC-12CHSDB

Aparatul de aer condiționat Daewoo DAC-12CHSDB are o capacitate de răcire de 12.000 BTU, clasă de eficiență energică superioară și totodată tehnologie Wi-Fi.

Este dotat cu un compresor tip inverter, așa că vei avea parte de un consum de energie redus. Are diferiți senzori inteligenți dotare, precum și funcția de încălzire. Astfel, îl poți folosi și iarna dacă sistemul de încălzire nu face față.

Atunci când îți dorești un consum redus, poți folosi modul de funcționare ECO. Are un preț foarte bun, așa că merită să îl cumperi și tu.

2. Aparat de aer conditionat Daewoo DAC-09CHSDW

Dacă nu ai nevoie de o capacitate mare de răcire, atunci poți opta și pentru un aparat de aer condiționat de 9000 BTU. În acest caz, te vei bucura de diferite funcții, precum este tehnologia WI-Fi.

Acest model este, de asemenea, dotat cu tehnologia Inverter, funcția I feel și mod ecologic. Poate fi folosit pentru încălzire și are un display inteligent integrat, ce îți oferă diferite detalii importante.

În plus, dispune de filtre cu ioni de argint, ceea ce înseamnă că aerul din interior va fi perfect curățat de bacterii.

3. Aer conditionat Vortex VAI1222FA

În final, avem și aparatul de aer condiționat Vortex VAI1222FA. Acesta are o capacitate de răcire de 12000 BTU și o clasă eficiență foarte bună. În plus, este dotat cu inverter și include kitul de instalare, pentru un montaj cât mai facil.

Este ideal pentru camere cu suprafețe de până la 20 de metri pătrați, are sistem de filtrare HEPA și funcție de dezumidificare.

Acestea sunt, așadar, cele 3 aparate de aer condiționat pe care merită să le ai în vedere. Tu ce aparat de aer condiționat folosești?

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*