Metode alternative de incalzire a locuintei

Temperaturile de afara au inceput sa scada considerabil, iar in acesta perioada de tranzitie de la sezonul cald la cel rece, incalzirea locuintei este una dintre preocuparile multora dintre noi. Asigurarea unei temperaturi optime in incaperi este importanta pentru sanatate si pentru a crea un ambient placut de lucru sau de odihna.

Daca sunteti conectat la sistemul de incalzire centralizat sau in termeni comuni – la caldura „de la oras”, trebuie sa stiti ca veti simti caloriferele calde numai daca timp de 3 zile consecutiv sunt inregistrate temperaturi mai scazute. De asemenea, daca aveti centrala proprie, in anumite perioade este mai rentabil sa utilizati o sursa alternativa de incalzire, intrucat este necesar incalzirea unei incapei, nu incalzirea integii locuinte. Astfel, in lunile de toamna (septembrie-octombrie), precum si in perioada de primavara, atunci cand sistemul de caldura centralizat nu mai furnizeaza energie termica, suntem nevoiti sa gasim surse alternative de incalzire a locuintei. Din fericire, exista suficiente metode pentru a incalzi punctual anumite incaperi din locuinta, fara a cheltui prea mult in aceasta privinta.

Prin urmare, Demax.ro va propune sa alegeti din urmatoarele 3 alternative de incalzire, in functie de necesitatile dumneavoastra si bugetul disponibil – caloriferul electric cu ulei, radiatorul electric sau aeroterma electrica.

  1. Caloriferul electric cu ulei de la Daewoo

Caloriferul electric este util intr-o locuinta ca solutie de rezerva, pentru cazurile in care centrala termica individuala sau colectiva sufera o defectiune. Caloriferele electrice cu ulei sunt cel mai frecvent intalnite. Elementii acestui tip de calorifer sunt umpluti cu ulei, iar in interior exista o rezistenta care se incalzeste cand trece curentul electric prin ea. Aceasta incalzeste uleiul, caldura fiind transferata apoi elementilor.

Modelul de calorifer propus de Demax.ro, are o putere de 2500 W, 5 canale de ulei si 11 elementi. Datorita celor 3 trepte de putere, acest calorifer va oferi confortul termic dorit si va contribui la eficientizarea consumului de energie electrica. Mai mult, datorita termostatului reglabil, veti avea posibilitatea de a seta nivelul de caldura dorit. Astfel, caloriferul se va porni si opri automat, asigurand tot timpul temperatura dorita si va ajuta sa economisiti la factura de electricitate.

 

  1. Radiatoarele electrice Concept

Radiatoarele electrice sunt eficiente si usor de instalat, fiind potrivite pentru spatiile cu umezeala ridicata. Acest tip de radiatoare se intaleaza pe perete, avand un unghi de rotatie de 45 de grade si o putere de 1200 W, respectiv 1500 W si 2 trepte de putere.

  1. Aeroterma electrica Serreno

Aerotermele electrice sunt o alternativa de incalzire simplu de utilizat oriunde e nevoie de aer cald si la fel de usor de depozitat, datorita  dimensiunilor reduse. Desi nu pot incalzi spatii mari, acestea sunt o solutie rapida de incalzire si au preturi avantajoase.

Aeroterma electrica Serreno propusa de Demax.ro este o alegere buna pentru incalzirea rapida a spatiilor inchise. Avand o putere de 2000 W si 2 trepte de putere, aeroterma este optima pentru incalzirea spatiilor cu suprafata mai redusa.

Accesati Demax.ro si descoperiti produsul cel mai pentru dumneavoastra!

 

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Caloriferul electric - motive pentru care ar trebui să deții unul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*